Alle berichten

3 tips om als consultant gemotiveerd te blijven

Scrumteams zijn tegenwoordig essentieel voor IT-ontwikkeling. Het framework komt men tegenwoordig overal tegen en het wordt gezien als cruciaal om snel, goede software te ontwikkelen.

Binnen scrum staat het zelfsturend team centraal. Dit houdt in dat het team in staat is om zelfstandig te bepalen hoe producten ontwikkeld en opgeleverd moeten worden. Zij weten hoe issues getackeld kunnen worden, wat de vereiste kwaliteitseisen zijn en hoe het team garandeert dat ze zich daaraan houden.

Om dit te bereiken, is het van belang dat iedereen in het team geëngageerd is, en dáárvoor is het van cruciaal belang dat de sfeer goed is. Dit is belangrijker dan het beheersen van techniek. Een veelgemaakte fout is dat in de inhuur veel meer geconcentreerd wordt op techniekkennis dan op het zorgen voor een goed functionerend team.

Een belangrijk element om dit voor elkaar te krijgen, is om ervoor te zorgen dat het teamlid leert zijn opdracht passend te maken binnen zijn eigen carrière. Immers, als ieder teamlid ook het gevoel heeft dat meewerken bijdraagt aan zijn of haar carrière, dan zal dit de sfeer ook bevorderen.

Dit vereist soms aanpassingsvermogen, want de ideale baan is er niet altijd. Soms wordt er een beroep op je aanpassingsvermogen gedaan. Dit vereist een bepaalde manier van ‘omdenken’ waarin wij jou als consultant graag coachen. Dit zorgt er mede voor dat je jouw opdracht gemotiveerd kunt vervullen. Hieronder een drietal tips.

  1. Weet dat de opdracht tijdelijk is

Deze tip is om overhaaste beslissingen te voorkomen. Het is inherent aan detachering dat je vaak van opdracht en omgeving wisselt. Geef gerust aan dat de opdracht geen goede fit is voor jou, maar gun jezelf ook de tijd om er het beste van te maken en een goede indruk achter te laten. Wie weet welke deuren dat voor je opent!

  1. Ieder nadeel heeft ook een voordeel

Een opdracht die niet perfect in je straatje past, biedt ook kansen: grijp deze aan om te kunnen groeien en bijvoorbeeld je aanpassingsvermogen te testen. Ook van een opdracht die niet bij je past kun je leren, juist door uit je comfortzone te stappen.

  1. Kijk verder dan de opdracht

Bij vrijwel iedere baan zitten werkzaamheden die niet helemaal “your cup of tea” zijn. Vaak gaat een opdracht echter gepaard met veel meer. Zo krijg je steeds te maken met een nieuwe afdeling, nieuwe collega’s, een nieuw bedrijf, een nieuwe branche en een nieuwe locatie. Probeer van dat alles te leren: kijk hoe men binnen het bedrijf werkt, met wie je contact kan maken en welke andere mogelijkheden er verder zijn.

Tot slot

Vaak zit er meer in de opdracht dan je denkt. Het is geen drama om een opdracht te hebben gedaan die niet (altijd) leuk was, probeer eruit te halen wat erin zit!

Wouter Mertens

Business Manager IT

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >