Alle berichten

4 redenen waarom onze Resultaatmakers een aanwinst zijn voor een scrumteam

Scrum als ontwikkelmethodiek is gebaseerd op het zorgen voor zelfsturende teams. Het algemene ideaal is dat managers hierdoor overbodig worden.

In de inhuur en samenstelling van het personeel wordt veel tijd besteed aan de techniek en het invullen van specifieke functies zoals programmeurs, product owners, scrum masters, business analisten en testers. Minder tijd wordt besteed aan een belangrijke verbindende functie, die ik bij gebrek aan een betere naam, waterdrager noem.

Dit is eigenlijk een talentvolle werknemer die wel een goede basis heeft in de techniek, maar nog niet een specifieke functie kan invullen. In plaats daarvan is hij behulpzaam in het faciliteren van de anderen en zorgen dat het team functioneert.

AP Support ziet dat dergelijke teamleden een team enorm versterken. Wij trainen onze mensen door hen juist eerst operationele ervaring op te laten doen en dit vervolgens te versterken met technische kennis (T-shaped). Vanwege onze expertise in de inhoud, biedt zo’n zogenaamde waterdrager inzichten die het technisch personeel niet biedt.

Hieronder geef ik 4 redenen waarom ons personeel een aanwinst is voor uw scrumteam.

  1. Verstand van operations

Uiteindelijk betaalt een klant voor de dienst die of het product dat geleverd wordt. Verstand van de dienst door operationele kennis draagt direct bij aan betere software. Onze mensen hebben ruime ervaring in de operations. Ze hebben werk verricht direct voor de klant en gewerkt op de vloer waar de software uiteindelijk terecht komt. Ze weten wat de problemen zijn die opgelost moeten worden om de klant beter te helpen. Juist zij kunnen helpen met aan te wijzen wat meerwaarde heeft.

  1. Bewezen inzet

Goede teamleden zijn die teamleden die bereid zijn dat extra stapje te zetten wanneer dat nodig is. Onze IT-consultants hebben hun IT-skills opgedaan naast de normale werkzaamheden die zij uitvoeren. Hiervoor hebben ze lessen ’s avonds en in het weekend gevolgd. Deze inzet en bereidheid om te willen investeren is iets wat ze bewezen hebben te kunnen. Daarom zijn ze extra gemotiveerd om goed en hard te werken. Het is onderdeel van het traject waarvoor ze hebben gekozen.

  1. Organisatie-sensitief

Om goed in een team te functioneren moet je een bepaalde sensitiviteit hebben. Onze consultants hebben bij meerdere opdrachtgevers gewerkt. Hierdoor hebben ze bewezen in staat te zijn om zich goed aan te passen aan de organisatie en de omgeving. Ze hebben bewezen om in complexe organisaties hun mannetje te staan en hun bijdrage te leveren.

  1. Getraind om resultaat te maken

Onze consultants leren hun ICT-skills vaak buiten de opdracht, maar middels ons coachingstraject leren we ze ook om deze in te zetten op de opdracht. Dit gaat vaak buiten de gebaande paden om en dit kan dan ook alleen als het echt resultaat oplevert. Daarom leren onze consultants om ook écht het verschil te maken en resultaat te leveren dat zo goed is dat het niet geweigerd kan worden. Deze drive om een Resultaatmaker te zijn en te doen wat er voor nodig is, nemen ze ook mee naar de scrumteams.

Tot slot

Succesvolle teamleden binnen een scrumteam worden vaak uitgekozen op basis van technische criteria. Wij zien juist dat het ook belangrijk is om resultaatmakers toe te voegen aan het team. Mensen die veel kennis hebben van professioneel samenwerken en operationele taken, die hun inzet kunnen en willen tonen. Deze medewerkers hebben niet altijd de specialistische IT-kennis die vaak gevraagd, wordt maar ze hebben wél datgene wat het team extra succesvol maakt.

Wouter Mertens

Business Manager IT

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >