Alle berichten

5 voordelen van detachering voor een jonge starter

Het is zover! Je bent (bijna) afgestudeerd en klaar om je dan écht in het werkende leven te storten. Gewapend met een hoop kennis en een flinke dosis energie solliciteer je bij bedrijven die jou aanspreken. Een spannende nieuwe fase, zeker als je nog niet precies weet waar je aan toe bent. Een fulltimebaan voelt weer anders dan de bijbaan die je mogelijk had tijdens het studeren. Het is tijd voor iets nieuws. Maar…wat wil je nu eigenlijk? Misschien sta je te trappelen om ergens aan de slag te gaan, maar zou je het liefst je opties nog een beetje open houden. Dat kan! Het is één van de voordelen van werken als gedetacheerde consultant.

Hier lees je waarom werken in de detachering de juiste keuze voor jou kan zijn:

1. Je doet in korte tijd veel ervaring op

Als gedetacheerde krijg je de kans om een kijkje in de keuken te nemen van veel verschillende bedrijven, vaak in korte tijd. Je komt terecht op meerdere locaties, bij uiteenlopende opdrachtgevers en projecten. Zo doe je snel veel werkervaring op en leer je steeds meer over jezelf en wat je leuk (of juist minder interessant) vindt. Onze collega Geert zat zelfs in de bijzondere situatie waarbij hij een vliegende start maakte bij twee opdrachtgevers tegelijk!

2. Je werk is afwisselend en dynamisch

Het is inherent aan detachering dat je werk vaak niet lang hetzelfde is. Je komt steeds in een andere omgeving terecht, met nieuwe collega’s, een andere werkplek en soms in een andere functie dan daarvoor.

Zo zegt onze consultant Bram: “Ik ben veel ervaringen rijker door de verschillende opdrachten die ik heb kunnen doen. Ze waren allemaal uitdagend. Bij AP Support heb ik me goed kunnen ontwikkelen en nog veel belangrijker: ik weet nu welke kant ik op wil. Hier heb ik uiteraard meerdere trainingen en cursussen voor gevolgd, iets wat AP Support allemaal aanbiedt. Naast het afwisselende werk is het leuk om de culturen van de verschillende organisaties te leren kennen. Achter elke deur is het weer anders. Ik sta enthousiast in het leven, houd van een uitdaging en sta graag open voor nieuwe dingen. AP Support biedt me de mogelijkheid om mijn enthousiasme om te zetten in productiviteit.”

3. Je levert een positieve bijdrage aan een ander bedrijf

Jij bent in dienst bij je werkgever, het consultancybedrijf. Je voert binnen jouw functie echter werkzaamheden uit bij een opdrachtgever. Deze heeft een specifieke hulpvraag waaraan jij een heel concrete en waardevolle bijdrage kunt leveren. Jij komt met een goed stel hersens en een extra paar handen binnen bij het bedrijf om hen verder te helpen.

4. Je krijgt zekerheid en persoonlijke begeleiding

Het verschil met bijvoorbeeld uitzendwerk is dat je als gedetacheerde juist veel van de voordelen geniet, net zoals anderen met een vaste aanstelling. Ook als je heel even geen opdracht hebt, krijg je salaris uitbetaald. Een business manager zorgt er meestal voor dat je ergens aan de slag kunt. Bij AP Support word je bovendien goed begeleid. Je voert voortgangsgesprekken over jouw loopbaan: waar loop je tegenaan en waar haal jij voldoening uit? Er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke groeiambitie en de branche die je voorkeur heeft.

5. Kortom: jij staat aan het roer!

Jij hebt het verloop van je carrière grotendeels in eigen hand. Wil je veel in jezelf investeren door je te ontwikkelen? Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen, trainingen, cursussen en workshops. Bouw je zelf actief aan een professioneel netwerk bij alle bedrijven waar je binnenkomt? Bij AP Support kun je dan snel stappen maken. Zoals Patrick het omschrijft: In mijn eerste 2 maanden heb ik AP Support leren kennen als een dynamische organisatie waar je veel kunt bereiken, indien je een juiste houding hebt als consultant. De mensen zijn erg benaderbaar, welke functie men ook heeft, er heerst een open cultuur en de focus ligt op ontwikkeling. AP Support faciliteert het, jij doet het.”

[ Ben jij ook toe aan een kickstart van jouw carrière binnen de financiële dienstverlening? Bekijk de vacature voor ons Traineeship Finance.]

Sophie Moet

Adviseur Marketing & Communicatie - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >