Alle berichten

Beste traineeship in de financiële sector

Het beste traineeship in de financiële sector voor jou

Je bent net afgestudeerd en staat aan de start van jouw loopbaan. Dit is een belangrijk moment. Je eerste baan kán bepalend zijn voor jouw verdere carrière, dus je wilt graag een juiste keuze maken. Anno 2019 biedt de arbeidsmarkt talloze opties voor jou als jongere. Recruiters staan te popelen om je binnen te halen en maken mooie beloftes. Traineeships zijn populair onder starters op de arbeidsmarkt. Deze combinatie van werken en leren zorgt voor een vliegende start. Maar waar hoort een traineeship nou aan te voldoen, wat zijn de voordelen voor jou als werknemer en hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel vertellen we je meer.

Wat is een traineeship?

Om een traineeship te beoordelen, is het van belang om te weten wat een traineeship precies is. Een traineeship is een traject waarbij een inwerk- en opleidingsprogramma wordt ingezet. De trainee wordt gedurende een periode door een organisatie begeleid en gestuurd. De combinatie leren en werken is hier zeer belangrijk: een traineeship leidt je uiteindelijk op tot een topmanager en topspecialist in jouw vakgebied.

Ondanks dat het een opleidingstraject betreft, krijg je bij een traineeship wel verantwoordelijkheden en een passend salaris. Je wordt begeleid door medewerkers van de organisatie. Gemiddeld duurt een traineeship tussen de 1 en 3 jaar. Gedurende die periode werk je aan meerdere projecten en opdrachten die je uitvoert binnen verschillende functies en op wisselende afdelingen van één of meerdere organisaties.

Waarom kiezen voor een traineeship in de financiële sector?

Een traineeship heeft veel voordelen voor jou als Young Professional ten opzichte van een reguliere startersfunctie. Weet je niet zeker of een traineeship iets voor jou is? Misschien bieden onderstaande voordelen meer duidelijkheid:

 1. Werken én leren tegelijkertijd.

Je doet in een korte tijd niet alleen relevante werkervaring op, maar een traineeship biedt vaak ook verschillende trainingen en mogelijkheden om je talenten te ontdekken.

 1. Professionele begeleiding:

Je wordt gecoacht door ware professionals die jou alle kneepjes van het vak leren. Je wordt gekoppeld aan een vaste begeleider of coach die jou ondersteunt bij het succesvol afronden van het traineeship.

 1. Carrièremogelijkheden:

Sluit jij je traineeship succesvol af? Dan is de kans groot dat je een vaste baan krijgt aangeboden.

 1. Maakt indruk:

Naast de ervaring die opdoet, staat een traineeship uitstekend op je cv en zal dit je een streepje voor geven op andere sollicitanten.

 1. Netwerk:

Je komt in contact met andere professionals, wat leidt tot een groot en divers netwerk. Dit komt altijd van pas in je verdere carrière.

 1. Roulatie:

Tijdens een traineeship bekleed je vrijwel altijd meerdere functies, bij verschillende afdelingen en/of bedrijven. Je doet hierdoor in een korte tijd veel ervaring op en je leert al snel welke functie er bij jou past en welke niet.

Hoe kies je het beste traineeship?

Welk traineeship het beste bij jou past is uiteraard persoonlijk en afhankelijk van jouw wensen en persoonlijkheid.

Kun je geen keus maken tussen de verschillende traineeships? Misschien kunnen de volgende vragen je richtlijnen geven:

 1. Is het traineeship gericht op jouw ontwikkeling als professional?

Helaas worden traineeships vaak gecreëerd om op een verkapte manier talent binnen te halen. Ze bieden een startersfunctie aan in een nieuw jasje. Deze traineeships zijn niet gericht op talentontwikkeling, maar op de commerciële doelen van de organisatie. Check of je bijvoorbeeld een opleidingsbudget ter beschikking krijgt of trainingen kunt volgen om jouw talenten te ontwikkelen.

 1. Bevat het traineeship een sterke begeleider of mentor?

Tijdens een traineeship leer je van collega’s. Deze collega’s investeren hun tijd in jou. Helaas is de realiteit soms anders. Collega’s krijgen geen tijd voor begeleiding of er zijn teveel begeleiders die allemaal hun eigen doel nastreven. Zorg van te voren dat je een eventuele begeleider hebt gesproken en neem het opleidingsplan door. Soms is er zelfs een persoonlijke coach voor jou alleen beschikbaar.

 1. Kun je eigenaarschap claimen voor jouw projecten?

Of in andere woorden: welke rol krijg je binnen de projecten? Heb je medezeggenschap?  Heb je een adviserende of uitvoerende rol? In hoeverre ben je (mede)verantwoordelijk voor de opdracht of een eindproduct?

 1. Past het bedrijf bij mij?

Zoals gezegd duurt een traineeship doorgaans tussen de 1 en 3 jaar. Je gaat voor een tijdelijke periode een samenwerking aan. Het is daarom van belang dat de organisatie goed bij je past en dat je een klik hebt met de medewerkers van de organisatie en de branche(s) waarbinnen je terecht kunt.

 1. Hoe maakt het traineeship jou onderscheidend?

Biedt de organisatie ontwikkelingsmogelijkheden die andere organisaties niet bieden? Hoe sta je na het traineeship op de arbeidsmarkt? Wat heb je dan geleerd en gedaan?

 1. Past het traineeship in de loopbaan die ik voor ogen heb?

Heb je doelen voor jezelf gesteld en wil je deze nastreven? Dan is het goed om van te voren te bepalen of een traineeship bijdraagt aan jouw einddoel.

desk met plant, rekenmachine, laptop en telefoon projectmedewerker naverrekenen

Traineeship Finance

In de financiële sector worden er veel traineeships aangeboden. Grote banken en verzekeringen bieden al jaren traineeships aan. Maar er zijn ook kleinere, onafhankelijke partijen die uitgebreide of heel specifieke traineeships aanbieden.

Weet je nog niet welk type organisatie in de financiële sector bij je past? Kijk dan eens bij detacherings- en recruitmentpartijen of consultancybureaus. Via deze traineeships kom je bij meerdere bedrijven over de vloer en leer je niet alleen over het vakgebied, maar je leert ook welk type organisatie het beste bij je past. Vaak bieden deze bedrijven trainingen aan die jou verder helpen op het gebied van soft skills en kom je sneller in aanraking met collega’s die ook een traineeship volgen.

Na het doorlopen van een traineeship op het gebied van financiële dienstverlening heb je een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt. Afhankelijk van het programma kun jij je carrière voortzetten bij grote bedrijven in een business die jouw interesse heeft. Een afgeronde mbo-, hbo- of wo-opleiding is hiervoor een vereiste.

Niet alleen voor starters en hoogopgeleiden

Er wordt vaak gedacht dat traineeships alleen worden aangeboden aan starters met een wo-diploma, maar dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn traineeships voor elk opleidingsniveau. Ben je al een tijdje aan het werk, maar wil je een carrièreswitch maken of meer leren? Ook dan kun je solliciteren naar een traineeship.

Jeffrey Hoogland baanwielrenner sportsponsoring AP Support

Het volgen van een Traineeship is topsport

AP Support ziet de link van de trainee met de topsporter en hecht hier waarde aan. In beide gevallen wil je hard werken en het maximale uit jezelf halen. Je bent gemotiveerd om scherpe doelstellingen te halen en te blijven zoeken naar nieuwe persoonlijke ontwikkelingen.

Als sponsor van baanwielrenner Jeffrey Hoogland weten we wat erbij komt kijken om de beste versie van jezelf te worden die je kan zijn. Wie zijn talent verder wil brengen, zal in zichzelf moeten investeren. Wij geven medewerkers graag alle kansen om hun talent op het gebied van finance te verzilveren.

Talentontwikkeling bestaat volgens ons uit drie componenten:

 1. Talentherkenning

 2. Persoonlijke groei

 3. Plaatsing van het juiste talent op de juiste plek

De drie componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen carrière verloopt lineair, maar uiteindelijk is het ons doel dat iedere medewerker zijn competenties ontwikkelt. Dat hij een rol heeft waar hij in uitblinkt en het werk doet waar hij zich goed bij voelt en waarbij het best tot zijn recht komt.

Wij willen een klimaat creëren dat ieder talent de ruimte geeft om zich te ontplooien. Een klimaat waarin mensen kunnen opstaan om hun ideeën te delen, waarin zij kunnen starten en groeien. Een klimaat waarin groots domen mogelijk is en waarin je iets doet omdat het je iets doet. Maar uiteindelijk staat of valt alles met doorzettingsvermogen en de wil om in jezelf te investeren.

Start met het Traineeship financiële dienstverlening bij AP Support

Bij AP Support geven we jou dus graag alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot de finance professional die je graag wilt worden. Middels projecten kun je kennis maken met verschillende organisaties in de financiële branche.

Je start direct met een energiek opleidingstraject waarin jij kennismaakt met meerdere vakgebieden en tegelijkertijd werkt aan je consultancyvaardigheden. Je wordt gecoacht en volgt masterclasses, onder andere bij De Talentacademie. Zowel je vakkennis als je soft skills worden in trainingen en cursussen op peil gebracht en gehouden. Als starter op de arbeidsmarkt krijg je zo allerlei handvatten om jouw carrière een boost te geven.

– Recensie trainee –

“Voordat ik begon bij AP Support, was ik niet thuis in de financiële dienstverlening. Ik heb zelf een sportopleiding gedaan en daar ontdekte ik dat ik wel goed was in de financiële vakken. Na een jaar gewerkt te hebben bij een webwinkel, bleek dat niet iets voor mij te zijn. Maar wat wil ik dan wel? Ik ben gaan nadenken en kwam toen tot de conclusie dat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen: zowel persoonlijk als intellectueel. Ik wil altijd uitgedaagd blijven worden!

Tijdens mijn zoektocht ben ik bij AP Support terecht gekomen en na twee sollicitatiegesprekken kon ik beginnen met de opleidingsmaand. In de eerste 1,5 week haal je je Wft Basis, waarbij je elke dag begeleid wordt door verschillende docenten uit het werkveld. Daarnaast maak je kennis met het bedrijf en je collega’s op kantoor. Het leuke hiervan vond ik dat iedereen zo benaderbaar is en je altijd met je vragen bij iedereen terecht kunt! Al snel is ons ‘klasje’ geplaatst op een opdracht en zullen we nu individueel verder leren!”

Wil je meer testimonials lezen van trainees die jou voor zijn gegaan? Bekijk ze hier!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >