Alle berichten

Dit zijn de 10 best betaalde MBO-banen in de financiële sector

Benieuwd naar de best betaalde MBO-banen in de financiële sector na het behalen van je diploma? Het is altijd goed om in de gaten te houden wat de salarissen zijn van functies die je kunt vervullen na je studie. Je kunt zo een goed idee krijgen of je toekomstige werkgever je naar verhouding voldoende betaalt. Ook krijg je een duidelijk beeld van functies waar je misschien niet direct voor in aanmerking komt, maar waar je met een traineeship wel naartoe kunt groeien.

Tip: In ons vacatureoverzicht staan ook een paar betaalde traineeships waar je voor kunt solliciteren. Je kunt hier zonder werkervaring aan beginnen en leert in één of twee jaar alles wat je nodig hebt om op een hoger niveau in te stromen.

Overzicht van de 10 best betaalde MBO-banen in de financiële sector

In onderstaand overzicht hebben we 10 goedbetaalde MBO-banen op een rij gezet. Let op: we houden hier rekening met de functietitels die je kunt behalen als je een traineeship bij ons volgt of wanneer je solliciteert op één van de vacatures in het vacatureoverzicht. De reden dat we dit doen is omdat we een goed zicht hebben op deze salarissen en we je daarom meer zekerheid kunnen bieden over de hoogte van het salaris. Dit zijn geen salarissen die je ‘uiteindelijk’ verdient: je kunt die direct verdienen als je solliciteert of via een traineeship instroomt. Heb je naar aanleiding van de genoemde salarissen nog vragen of ben je benieuwd hoe je een specifieke functietitel kunt gaan vervullen? Neem dan zeker even contact met ons op, we staan je natuurlijk graag te woord.

  1. Klantadviseur

Als klantadviseur kun je werken bij banken en verzekeringsmaatschappijen. Je hebt dan veel inhoudelijke kennis nodig op het gebied van sparen, betalen, hypotheken en consumptieve kredieten. Voor het opdoen van deze kennis hoef je echter niet ver te zoeken; wij bieden een Traineeship Bancair aan. In dit traineeship leer je alle bovenstaande skills, zodat je daarna direct zelfstandig aan de slag kan. Doordat je een deel van je traineeship ook echt bij een grote bank volgt, kun je direct waardevolle contacten opdoen. Doorstromen is dan nog een kleine stap. Voor het traineeship krijg je een vergoeding van 1800 tot 2000 euro in de maand; meer dan op veel websites wordt aangegeven als startsalaris voor de functie. Bij AP Support kun je bovendien na een jaar al tot 300 euro bruto meer verdienen.

  1. Hypotheekacceptant

Als hypotheekacceptant zorg je dat hypotheekaanvragen van klanten goed verlopen en afgehandeld worden. Ook heb je een informerende rol naar klanten en tussenpersonen toe. Je geeft de mogelijkheden aan voor een hypotheek en bepaalt ook wanneer een aanvraag goedgekeurd wordt. De Wft- diploma’s die je voor deze functie nodig hebt, kun je via ons traineeship op onze kosten behalen. Met een traineeshipvergoeding van 1800 tot 2000 euro in de maand zit je iets boven het gemiddelde salaris van een junior hypotheekacceptant. En dan moet je officieel gezien nog beginnen!

  1. Schadebehandelaar

Een schadebehandelaar gaat over het behandelen en beoordelen van schadeclaims. Je toetst aanvragen aan de hand van de polisvoorwaarden en beslist zelf over de toekenning van de schadeclaim. Je hebt hierbij contact met zowel klanten als deskundigen. Een baan met veel verantwoordelijkheid, waar ook een passend salaris voor is. Als junior schadebehandelaar kun je bij ons starten met een salaris van 1800 euro bruto bij aanvang. De vacature voor het Traineeship Verzekeringen vind je hier.

  1. Business Application Developer

Een business application developer is een nieuw soort functie die ontstaan is doordat enerzijds de vraag naar IT-oplossingen is toegenomen en er anderzijds te weinig “echte programmeurs” zijn.
De business application developer is iemand die bestaande businessprocessen kan analyseren en met behulp van speciale low code-platforms snel werkende oplossingen weet te creëren. Je leert modelleren in plaats van programmeren met veel code. Zo kun je zelf applicaties bouwen voor opdrachtgevers. Als business application developer moet je het leuk vinden om resultaat te maken. Het gaat erom dat je een moeilijk probleem zo snel mogelijk oplost in de kortst mogelijke tijd. Het is van groot belang dat je doorzet bij tegenslag en gelooft in jezelf. Het salaris voor een dergelijke functie stijgt ieder jaar. Met ons betaalde opleidingstraject leer je in ieder geval alle benodigde skills om aan de slag te gaan. Houdt er wel rekening mee dat je er een paar jaar over doet om alle vaardigheden voldoende eigen te maken. Dit is geen functie waar je doorgaans ‘zomaar’ in kunt rollen, omdat het flink wat skills vereist.

  1. Business analist

Een business analist zorgt dat alle IT-processen vlekkeloos verlopen en dat werknemers efficiënter kunnen werken. Je denkt hierbij constant aan verbetering door middel van softwareoplossingen en ontwikkeling. De business analist zorgt dat collega’s als applicatiebeheerders, testers en developers hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Een business analist is de brug tussen IT en business. Hij of zij weet gebruikerswensen te vertalen naar concrete eisen voor de techniek. Een goede business analist is iemand die op respectvolle wijze voorstellen doet om de belangen van de stakeholders en het bedrijf te behartigen. Je moet weten wat iedereen belangrijk vindt en welke keuzes in het belang staan van het duurzame succes van de organisatie. De business analist stelt de kaders en voorwaarden op waarbinnen het development team moet opereren.

Meestal stromen HBO- en WO-studenten door naar deze functie, maar met een MBO-diploma kun je via ons traineeship IT ook al aan de slag om je vaardigheden te ontwikkelen. Het salaris van een business analist is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Realiseer wel dat het een paar jaar kost om alle vaardigheden eigen te maken. Meer weten over deze functie? Lees dit uitgebreidere functieprofiel.

  1. Consultant zorg

Als consultant in de zorg verstrek jij zorgadvies aan cliënten. Je verricht daarbij onderzoek en ondersteunt bij juridische procedures op het gebied van zorg. Daarnaast kijk je naar het grote plaatje: het optimaliseren van processen in de zorg, het beoordelen van kwaliteitsplannen van zorgaanbieders en het ondersteunen bij het contracteren van zorg. Met een startsalaris van 1800 tot 2000 euro bruto en de mogelijkheid om op onze kosten minimaal 2 erkende Wft-certificaten te behalen, is dit een mooie eerste stap in je carrière.

  1. Supportmedewerker

Als supportmedewerker ben je het aanspreekpunt voor vragen en problemen in de ICT-sector, maar ook de logistieke- en technische sector. De vragen en problemen kunnen van klanten komen, maar ook van medewerkers van het bedrijf waar je werkt. Hierdoor lopen het soort vragen en problemen op de helpdesk erg uiteen. Geen dag is daardoor hetzelfde en dat houdt het werk afwisselend en uitdagend. Denk aan het verhelpen van softwareproblemen, het testen van websites of actief klantcontact om direct aan de telefoon of via de chat of mail problemen op te lossen. Het salaris van een supportmedewerker ligt vaak rond de 1900 euro bruto voor een startersfunctie. Ook deze job behoort dus tot de best betaalde MBO-banen.

  1. Pensioenspecialist

Een pensioenspecialist houdt zich bezig met alle zaken omtrent de pensioenen. Je stelt offertes op, maakt contracten en reglementen en verzorgt de berekening van pensioenen. Je communiceert daarbij veel met zowel interne als externe partijen. Ontvang je klachten van klanten of collega’s, dan kun je die ook snel en adequaat afhandelen. Heeft een klant een vraag of een probleem? Jij bent de aangewezen persoon om het op te lossen. Je brengt ze op de hoogte van voordelige polissen of bijvoorbeeld de opties over lijfrente. Heeft een klant een pensioenbreuk, dan heb jij de kennis in huis om maatregelen te bedenken. Als beginnend pensioenadviseur of -specialist ligt je salaris rond de 2000 euro bruto per maand.

  1. Administratief medewerker

De baan van een administratief medewerker is heel veelzijdig. Je hebt veel contact met klanten en kan problemen snel en adequaat oplossen. Ook ondersteun je vaak de inkoop- en verkoopafdeling of de sales- en marketingafdeling van een bedrijf. Je bent hierdoor een onmisbare spil in het bedrijf en weet snel van alles over de zaken in het bedrijf zodat iedereen altijd bij jou komt met vragen. Het salaris van een administratief medewerker ligt voor iemand zonder ervaring rond de 1600 euro. Bij ons start je op 1800 euro bruto en leiden we je zelf op. Met 1 of meer jaren ervaring kan dit echter al snel oplopen, vandaar dat deze baan ook hoort bij de best betaalde MBO-banen. Bekijk ons vacatureoverzicht voor actuele functies als administratief medewerker. Staat er op dit moment geen vacature live? Stuur ons dan zeker je cv toe, dan kunnen we je direct benaderen zodra we een passende vacature hebben.

  1. Claimbehandelaar

De functie van een claimbehandelaar heeft een aantal raakvlakken met die van schadebehandelaar. Als claimbehandelaar beoordeel je echter geen materiële schade, maar toets je of en in hoeverre iemand arbeidsongeschikt is geworden en recht heeft op een uitkering. Je hebt hierdoor veel contact met de betrokkenen gedurende het traject van arbeidsongeschiktheid en beoordeelt ook in hoeverre de schade verhaald kan worden. Dit kan om tijdelijke arbeidsongeschiktheid gaan, maar ook om permanente arbeidsongeschiktheid, waardoor je werkloosheidsclaims in behandeling neemt. Een junior claimbehandelaar start met een salaris van ongeveer 1900 euro in de maand. Dit kan echter snel oplopen; met 1 tot 2 jaar ervaring kun je al rond de 2300 euro bruto verdienen. Ontdek in ons traineeship hoe je de benodigde papieren haalt om voor deze functie in aanmerking te komen.

De best betaalde MBO-banen

In bovenstaand overzicht heb je een goed beeld kunnen krijgen bij goed betaalde MBO-banen in de financiële sector. Soms heb je net die stap extra nodig in de vorm van een traineeship om later hoger in te kunnen stromen. En waarom zou je dat niet doen? Neem snel een kijkje bij onze traineeships of zoek direct naar actuele vacatures in ons vacatureoverzicht.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >