Alle berichten

Een overzicht van de best betaalde HBO-banen in de IT

Het maakt niet uit of je recent bent afgestudeerd aan de hogeschool of universiteit of dat je je HBO-of universitaire diploma al een tijdje op zak hebt, een baan met een goed salaris is meer dan welkom. Daarom hebben we voor jou een aantal goed betaalde banen in de IT-sector op een rijtje gezet.

Over het algemeen verdien je goed in sectoren die groeien. Hier is vaak een tekort aan goed personeel en zijn bedrijven bereid om meer te betalen. Dit kan in zowel salaris als in secundaire voorwaarden zijn. Bij secundaire voorwaarden kan je denken aan een auto van de zaak, telefoon en/of laptop, opleidingsbudget, doorgroeimogelijkheden, een dertiende maand of een collectieve ziektekostenverzekering.

Best betaalde HBO IT-banen

Één van de sectoren waar veel vraag naar personeel is, is de IT. Bij veel bedrijven vind je op de vacaturepagina veel vacatures voor verschillende soorten developers, systeem-/functioneel/-applicatiebeheerders, software engineers en analisten. Er zijn meer dan 120 soorten IT-banen beschikbaar voor HBO’ers en WO’ers. Niet zo gek dus dat hier veel vraag naar is. Een traineeship bestaat vaak uit een inwerk- en een opleidingsprogramma. Je wordt getraind in de werkzaamheden en de functie die je in de toekomst zal uitoefenen.

Wil je weten wat de beste traineeships zijn? Check onze eisen voor een traineeship.

Als senior IT-manager of heel ervaren IT’er verdien je waarschijnlijk het meest in deze sector. Maar daar zit je niet zomaar. Uit onderzoek van Tweakers blijkt dat het grootste gedeelte van I(C)T’ers een salaris tussen de 2.000 en 4.000 euro per maand verdient. Zo’n 25% verdient meer dan dit. Een gemiddeld bruto salaris van ICT’ers in Nederland lag in 2018 op bijna 4.000 euro.

Data-analist

Data-analisten analyseren bedrijfsprocessen en informatiestromen binnen organisaties en zetten deze data om naar informatie. Vaak komen hier grote datastromen bij kijken als cijfers en onderzoeksresultaten. Deze informatie moet je om kunnen zetten in overzichtelijke en heldere rapportages om te laten zien wat een bedrijf met deze data kan. Competenties die nodig zijn bij deze functie zijn: accuraatheid, analytisch zijn, conceptueel denken, goed kunnen omgaan met details en presenteren.

Business analist

Een business analist vormt de schakel tussen bedrijven en de ICT. Bij het opzetten van een nieuw automatiseringssysteem zorg jij ervoor dat de wensen van de klant vertaald worden naar technische oplossingen. Hiervoor heb je een brede technische kennis nodig, en je moet die kennis duidelijk kunnen communiceren naar de klant. Je bent een brug tussen de business en de techniek. Er wordt verwacht dat je continu balanceert tussen wat mogelijk is en wat noodzakelijk is. Competenties die nodig zijn bij deze functie zijn: analytisch zijn, conceptueel denken, conflicten beheersen, klantgerichtheid en samenwerken.

Bekijk ons traineeship voor Business Analist

Software engineer

Als software engineer houd je je bezig met het ontwerpen en bouwen van applicaties, programmeren en het testen van programmatuur. Je bent een echte probleemoplosser binnen het bedrijf. Daarnaast bepaal je de tactiek die het bedrijf gaat toepassen om zijn doelen te behalen met behulp van de techniek die beschikbaar is. Competenties die nodig zijn bij deze functie zijn: accuratesse, analytisch, conceptueel denken, discipline, plannen en organiseren.

Bekijk ons traineeship voor Software Engineer

Test engineer

Ben jij perfectionistisch en heb je interesse in een functie op het snijvlak van business en IT? Dan is de functie als test engineer wellicht wat voor jou. Als test engineer ben je bezig met het testen van nieuwe software en zorg je ervoor dat deze foutloos wordt opgeleverd. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van tests die de automatiseringscomponenten controleren. Als test engineer heb je een belangrijke rol bij de uiteindelijke invoer van bijvoorbeeld een nieuw systeem. Je bent vanaf het begin van het project betrokken en je hebt een belangrijke rol in het overzien van de samenstelling van het product als geheel. Je overziet het hele proces van ontwikkeling tot ingebruikname. Competenties die nodig zijn bij deze functie: analytisch, kritisch, omgaan met details, plannen en organiseren en zelfsturing.

Bekijk ons traineeship voor Test Engineer

Business Application Developer

Over het algemeen zijn binnen de IT-developers veelgevraagd bij bedrijven. Als business application developer word jij de processpecialist binnen het bedrijf. Je neemt het voortouw in de ontwikkeling van creatieve oplossingen. Je bent bekend met diverse no-code platforms (o.a. Mendix, Betty Blocks, WEM) en kan deze inzetten om snel hoogwaardige applicaties, prototypes en een proof of concept te ontwikkelen. Met kennis over programmeren, databasebeheer, SQL, Scrum en BCS foundations heb je veel doorgroeimogelijkheden, ook naar andere IT-specialisaties als Java of C++ developer. Competenties die nodig zijn bij deze functie zijn: analytisch denken, inzicht in omgeving, kritisch zijn, omgaan met details en resultaatgerichtheid.

Bekijk ons Business Application Development traineeship

Op naar één van de best betaalde HBO-banen!

Je hebt een overzicht gekregen van de best betaalde HBO-banen in de IT. Nu is het aan jou om hierop te solliciteren en aan de slag te gaan! In dit blog geven we je 12 cv-tips om jouw goedbetaalde droombaan te krijgen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >