Alle berichten

Mijn eerste maanden als Junior Consultant Zorg – Rosa

Afgelopen augustus ben ik afgestudeerd en vanaf dat moment begon de zoektocht naar een leuke baan. Ik ben opgeleid als neurowetenschapper en de logische keuze zou zijn om op zoek te gaan naar een onderzoeksfunctie. Ik merkte echter dat ik veel onderzoeksfuncties interessant vond, maar de connectie miste met de praktijk. Daarom besloot ik mezelf tijd te geven om erachter te komen welke kant ik echt op wil in mijn carrière. Na me goed verdiept te hebben in verschillende werkvelden en welke vraagstukken ik interessant vind, kwam ik erachter dat ik me graag op de langere termijn zou willen bezig houden met hoe zorg verbeterd kan worden bij zorgverleners of zorgaanbieders.

Maar hoe kon ik dit realiseren? Mijn achtergrond als neurowetenschapper hielp daar niet bij. Toen kwam ik de vacature van AP support voor Junior Consultant Zorg tegen. De vacature van AP support sprak me aan omdat je de mogelijkheid krijgt om bepaalde diploma’s te halen die ik nog miste om in de zorg te werken en ze op zoek waren naar iemand die zich graag wou ontwikkelen in de dynamische wereld van zorg. Dat sloot goed aan bij mijn interesses en ambities. Na twee leuke sollicitatiegesprekken kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en kon ik beginnen.

Op 2 januari was het zo ver, de eerste werkdag bij AP support. Gelijk het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe start. De eerste maand stond in het teken van het halen van WFT Basis, het leren voor een vervolg-WFT, en het leren kennen van het bedrijf. Door deze maand krijg je een goede basis en word je goed voorbereid op je eerste project. Eén voor één kreeg iedereen zijn opdracht en op 6 februari mocht ik dan ook aan de slag. Ik mocht een maand ervaring op gaan doen bij Zilveren Kruis Achmea in Zwolle op de afdeling Machtigingen.

Met enorm veel zin en motivatie ben ik begin februari begonnen bij Zilveren Kruis. Ik werd direct opgenomen in het team van Machtigingen en voelde me erg welkom. Door een achterstand konden ze extra hulp goed gebruiken en gelijk op de eerste dag werd me geleerd wat het werk inhield en mocht ik al de eerste klusjes zelf uitvoeren. Doordat er veel verschillende type machtigingen binnenkomen op de afdeling, leer je eerst één type machtiging en zo wordt dat steeds verder uitgebreid. Op dit moment houd ik me bezig met tandheelkundige machtigingen, van kunstgebitten tot orthodontie. Halverwege de maand kreeg ik te horen dat ze me graag nog wat langer wilden houden en daarom is mijn opdracht voor een paar maanden verlengd. Enorm leuk, hierdoor krijg ik de gelegenheid om meer te leren en de organisatie beter te leren kennen.

Op het moment van schrijven heb ik er twee maanden opzitten en deze zijn me erg goed bevallen. Het is enorm interessant om als buitenstaander mee te draaien met een team en te zien hoe alles eraan toe gaat. Ik kan me vooral voorstellen dat als ik straks meerdere opdrachten heb gehad, je enorm veel hebt aan alle ervaringen bij verschillende teams. Daarnaast ben ik ook erg blij met mijn keuze voor AP support. Ze stimuleren het heel erg om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de kans om extra opleidingen te doen, ze denken mee met wat bij jou goed past en waar je heen zou willen in de toekomst.

Wil jij ook carrière maken binnen de Zorgbranche? Bekijk de vacature hier!

Rosa Jonker

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >