Alle berichten

Het profiel van de toekomst

Al meer dan 20 jaar hebben wij als doel om bij te dragen aan het succes van banken, verzekeraars, pensioenfondsen, zorginstellingen en andere toonaangevende organisaties. Hiervoor is de inzet van gepassioneerde professionals nodig, die toekomstbestendig zijn op meerdere fronten.

Wie is die toekomstbestendige consultant?

Het profiel van de toekomst, waar men dus nu al aan moet voldoen om inzetbaar te blijven, ziet er volgens AP Support als volgt uit: het beschrijft een consultant die uniek is door zijn of haar combinatie van vakkennis, IT-skills en sociale vaardigheden. Hij of zij denkt daarom mee over bottom-up procesinnovatie door middel van no-code applicatie development, over data-analyse en businessanalyse. Hij kan goed samenwerken en verstaat zijn vak op alle fronten. Uiteraard moet de wens van de opdrachtgever hierbij centraal staan.

Hoe ondersteunen wij onze consultants?

Onze consultants vinden het belangrijk om klantverwachtingen te overtreffen. Het zijn experts die onafhankelijk advies geven en objectief zijn. Om toekomstbestendig te zijn én te blijven, is het blijven ontwikkelen van bovenstaande vaardigheden onmisbaar. Een all-round, agile medewerker, die uiteenlopende uitdagingen het hoofd kan bieden, is meer dan ooit nodig. Daarom leiden wij onze collega’s op om hen zo goed mogelijk te voorbereiden op dat wat komen gaat in hun carrière. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkelingstrainingen en trainingen op het gebied van werken met een topsportmentaliteit. Ook verzorgen we onze eigen Excelcursussen en opleidingen met betrekking tot software engineering, data-analyse en modelleren waarbij geen programmeerkennis benodigd is. Alle benodigde diploma’s met betrekking tot de Wet op Financieel Toezicht (Wft) kunnen medewerkers bij ons halen om voldoende vakkennis te vergaren, deze up-to-date te houden en te vergroten.

Onze consultant Jennifer schreef eerder al in haar artikel ‘Worden onze banen gestolen door robots?‘ over het belang van reskilling, aangezien zaken als medische diagnose en verzekeringsadvies inmiddels geautomatiseerd kunnen worden. Wij moedigen consultants aan om zelf verbeteringen in processen te signaleren zodat we deze met behulp van tooling zélf kunnen optimaliseren. Ook onze Business Manager IT Wouter wijdde al eerder beknopt uit over de Future proof employeeLees zijn bondige artikel hierover hier!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >