Alle berichten

Inwerken op afstand met een vaste buddy

“In april ben ik bij de ING-bank gestart op de taskforce, binnen de hypotheekafdeling. Daar beoordeel ik facturen en zorg ik dat deze worden uitbetaald via de bouwdepots. Ook maak ik weekplanningen en juridische dossiers. Tijdens de start van mijn inwerkperiode heb ik kennis gemaakt middels videobellen. Er werd gebruik gemaakt van een opleidingsplan: de eerste twee weken werden besteed aan een uitgebreid onboardings-programma. Zo wist ik wat er de komende tijd van mij verwacht werd.

Het online inwerken ervaar ik als iets goeds. Het bevordert de mate van flexibiliteit. Natuurlijk is het wennen allemaal, maar gelukkig hebben we het internet dat alles mogelijk maakt! Wat ik jammer vind, is dat je de live sociale contacten mist in deze periode. Verder ging het gelukkig uitstekend. Het contact met mijn collega’s verloopt goed. Ik voel me betrokken en gehoord. Als er iets niet duidelijk was, voelde ik me op mijn gemak om alles te vragen. Er heerst een aangename sfeer.

In het begin was ik benieuwd hoe er op korte termijn een online inwerktraject kon worden gerealiseerd. Dit is uiteraard wat lastiger op afstand, maar het zat goed en duidelijk in elkaar. Voor het inwerken op afstand is gebruik gemaakt van schermdelen zodat ik kon meekijken. Dit heb ik als handig en fijn ervaren. Bij vragen kan ik terecht bij mijn vaste ‘buddy’, of in een groepsgesprek via Skype.

Mijn tips om thuis (in)werken zo goed mogelijk te laten verlopen? De eerste is voor de hand liggend: ga op een plek zitten waar je een goede internetverbinding hebt. Het is erg vervelend als je audio- of videoconnectie slecht is, zowel voor jou zelf, als voor je gesprekspartner(s). In sommige gevallen is het ook fijn om presentaties al op voorhand te krijgen. Dan kun je bijvoorbeeld vast één en ander doorlezen of (vragen) voorbereiden. Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten. Tot slot raad ik ook aan om goed in contact te blijven met je collega’s. Ga 1-op-1-gesprekken aan als je vragen hebt, wacht niet af. We werken allemaal op afstand van elkaar, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je collega’s niet beter kunt leren kennen!”

Anh Tuan Nguyen

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >