Alle berichten

Inwerken via Microsoft Teams

Op 1 maart ben ik gestart bij het VGZ Zorgkantoor. De functie die ik nu vervul is die van PGB-adviseur. Mijn eerste anderhalve week heb ik op kantoor gewerkt. Mijn reis ging van Arnhem naar Eindhoven met de auto. Door het team werd ik heel open ontvangen door enthousiaste en ontzettend behulpzame collega’s. Ik heb de eerste week kennis mogen maken met de verschillende afdelingen binnen het PGB-proces. Ik had net mijn inlogcodes voor thuiswerken gekregen en de volgende dag kregen we de melding dat iedereen inderdaad geacht werd thuis te werken.

Na het eerste kennismakingsrondje op de afdeling, maakte ik daarna kennis met verschillende teams binnen het PGB. Toen we eenmaal verplicht thuis moesten werken, had ik de grote lijn van inwerken al doorgelezen door werkinstructies door te nemen en mee te kijken met collega’s. Thuis ben ik echt ingewerkt op het zelf beoordelen van PGB-aanvragen. Via Microsoft Teams ging dit vrij soepel.

Ik had iedere dag een buddy waar ik vragen aan kon stellen en samen de beoordelingen mee kon doornemen. Na anderhalve week kon ik ‘losgelaten worden’ en de beoordelingen zelf oppakken. Er is veel contact via Teams door te chatten of videobellen. Dit is wel erg fijn, om zo ook binding te krijgen met mijn nieuwe collega’s. Als er gebeld moest worden naar een klant, hebben we dat van te voren voorbereid. Als een collega belde, hebben we soms teams aan laten staan zodat ik mee kon luisteren. Dat was erg leerzaam.

Het wegvallen van de reistijd is een hele opluchting. Nog flexibeler je tijden kunnen indelen bevalt erg goed. Uiteraard mis ik wel het face-to-face contact: even samen koffiedrinken of gezamenlijk lunchen om elkaar wat beter te leren kennen. Mijn tip voor het thuiswerken? Spreek duidelijk af wie je buddy is, eventueel per dag. Zorg dat je via chat of videobellen in contact blijft met je directe collega’s. Laat van je horen!

Maxime Bisschop

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >