Alle berichten

IT & Zorg Event bij AP

Op donderdagavond 19 oktober is voor de eerste keer een IT & Zorg Event georganiseerd. De IT en Zorg & Gemeenten-community hebben de handen ineengeslagen…En het was een succes! Ruim 25 consultants waren aanwezig. Het was een gemengd gezelschap, variërend van consultants die slechts een paar dagen in dienst waren tot consultants die al jarenlang in dienst zijn. Na een uitgebreid satémenu beet Wouter Mertens het spits af met een aantal interessante feiten en voorspellingen over IT in de zorg. Zoals we van hem gewend zijn met verschillende futuristische voorbeelden die tot te verbeelding spreken. Wist je bijvoorbeeld dat er spiegels zijn die kunnen voorspellen of je later ziek wordt? Weer eens iets anders dan in Sneeuwwitje.

Na Wouter was het podium voor Kelly Romein, Maarten Keizer en Bram Schouten van der Velden. Zij vertelden over hun rol als fraudecoördinators bij VGZ en CZ en hoe zij het samenspel tussen IT en Zorg hierin ervaren. Maarten blijkt een echte detective die houdt van het kat-en-muisspel in het fraudeonderzoek. Hoewel hij veel kansen ziet voor IT, benadrukt hij de beperkingen op het gebied van wet- en regelgeving. Kelly vindt het vooral interessant om patronen te ontdekken in fraude. Bijvoorbeeld door het gebruik van Big Data. Kelly geeft aan dat het gebruik van data in fraudebestrijding toeneemt en voorspelt dat dit een nog veel grotere rol zal gaan spelen in de toekomst. Bram krijgt energie van het hele fraudeproces. Waar je begint met een nog onduidelijk beeld met ontzettend veel informatie, kun je steeds specifieker je onderzoek uitvoeren, waardoor je uiteindelijk met een specifieke en concrete zaak eindigt. Bram liet zien welke bedragen er in fraude bij verzekeraars omgaan. Wist je al dat er meer Ray-Ban zonnebrillen worden geclaimd dan gemaakt?

Het was gaaf om te zien hoe de discussie al snel op gang kwam. IT-gerichte vragen richting zorg en andersom. Al snel kwamen verschillende ideeën op, van automatische tekstvergelijkers, tektsblokkengenerators en brieventools tot geautomatiseerde uitvraag van fraudegeschiedenis tussen verschillende verzekeraars. Kansen!

Vervolgens fietste Rony Eltink het programma in en vertelde over zijn opdracht bij Zoombim. Tijdens zijn opdracht heeft hij de Zorgatlas geüpdatet en geavanceerde functionaliteiten toegevoegd. Een jaar eerder heeft Frank Nieterau in zijn opdracht de basis gelegd voor dit platform in samenwerking met Zoombim. Naast zijn opdracht bij Zoombim presenteerde Rony zijn succes op zijn huidige opdracht. Hij heeft een KvK-tool ontwikkeld waarmee een groot aantal KvK-uitvragen en controles met één klik worden uitgevoerd. Een enorme kostenbesparing voor zijn opdrachtgever! Hij schetste ook de vele mogelijkheden die er nog zijn voor het uitbreiden van zijn tool. Vanuit de fraudecoördinators kwam meteen de vraag of deze tool ook bij hen interessant zou kunnen zijn. De mogelijkheden werden gevisualiseerd en Wouter, Rony en Frank hebben het in hun hoofd al gebouwd. We zijn benieuwd! Rony vertelde ook over het bedrijfsbezoek dat volgend jaar zal plaatsvinden bij het bedrijf van zijn oom. In samenwerking met andere organisaties ontwikkelden zij tooling waarbij Parkinsonpatiënten beter kunnen worden geholpen. Tijdens het fietsen op de hometrainer, wordt data over de beweging en de patiënt direct richting de arts gestuurd. Zo krijgt hij een beter beeld van de problematiek en kan hij de patiënt beter helpen.

Wouter vertelde daarna over het WEM-event waar hij een presentatie heeft gegeven over bottom up-procesoptimalisatie. Ook presenteerde hij de successen die binnen de IT-businessline zijn behaald. Zo heeft Rony zijn KvK-tool verkocht bij zijn opdrachtgever. Ook is het eerste deel van de Excelcursus nu onderdeel van het AP Boo(s)tcamp. Voor de oudere garde beter bekend als de Opleidingscarrousel. Ook is de Excelcursus voor een groot deel gedigitaliseerd. Door de prestaties van onze collega’s bij MN is bovendien gevraagd om de cursus ook daar te organiseren! Begin volgend jaar zal de eerste MN-Excelcursus plaatsvinden. Zie jij ook kansen voor een Excelcursus op maat voor je collega’s bij jou op opdracht? Laat het ons weten!

Als laatste vertelde Gerdine Veldstra als projectleider van de Zorg & Gemeente Community over hoe zij het afgelopen jaar heeft ervaren. Ze gaf aan het vooral leuk te vinden haar collega’s beter te leren kennen en met hen samen te werken. Gerdine vertelde hoe de community tot stand kwam door een Brown Paper-sessie, georganiseerd door Roos Vendrig en Samantha Taalman. Na deze sessie hebben consultants de regie in handen genomen en zijn nu drie werkgroepen actief. Binnen de groep ‘online platform’ werken zij aan een platform om kennis te kunnen delen en elkaar op te zoeken en te helpen. De groep ‘opleidingen’ brengt het opleidingsgat binnen AP Support in kaart en ontwikkelt opleidingspaden om als consultant sneller je doelfunctie te kunnen bereiken. Het groepje ‘externe communicatie’ onderzoekt de mogelijkheden om zorg- en gemeenteconsultants op de kaart te zetten. Ook hebben zij een project op touw gezet om de samenwerking met studieverenigingen op te zoeken. Doordat dit zelfs te groot werd voor de community is dit nu overgedragen aan recruitment! Binnenkort zal het afgelopen jaar worden geëvalueerd en zal worden gekeken naar de invulling voor de toekomst.

Het was een drukke avond met een interessant programma. De samenwerking tussen IT en zorg en gemeenten is voor herhaling vatbaar! Heb jij ook een goed idee voor een event? Over een bepaald onderwerp, of bijvoorbeeld om de samenwerking met andere consultants op te zoeken? We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Laat het ons weten!

Wil jij ook veel meer leren op het gebied van IT? Heb je interesse in automatisering, procesoptimalisatie, Artificial Intelligence, robotisering en data mining, maar nooit de mogelijkheid gehad om je er verder in te verdiepen? Dan is ons Traineeship Business IT de beste keus voor jou! Of wil je juist aan de slag bij grote zorginstellingen en zorgverzekeraars? Bekijk dan deze vacature!

Linda de Vries

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >