Alle berichten

MBO starter vacature of traineeship: waar kies jij voor?

Ben jij op dit moment bezig met de laatste loodjes van je studie? Of heb je net dat mooie diploma in je handen? Dan is het tijd voor de volgende stap: het vinden van een baan. Maar waar kies je voor? Ga je direct aan de slag bij een werkgever via een MBO starter vacature? Of wil je een betaald traineeship volgen om je verder te ontwikkelen?

Traineeship of starter vacature?

Bij de keuze voor een traineeship of een starter vacature speelt het salaris vaak een belangrijke rol. Als je direct fulltime aan de slag gaat, verdien je immers meer. Toch? Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Niet alleen zijn veel traineeships betaalde banen, ze geven je ook de kans om snel een hogere functie te bekleden (en daardoor groei je logischerwijs in salaris).

MBO startsalaris

Wat verdien je precies als MBO starter? Die vraag is lastig te beantwoorden. Niet alleen hangt het af van de sector waarin je aan de slag gaat, ook je functietitel kan al verschil maken. Binnen de financiële dienstverlening kun je bijvoorbeeld aan de slag voor gemiddeld tussen de 1250 en 1800 euro, maar let op, dit is slechts een indicatie. Bij AP Support start je op die 1800 euro (bruto) als MBo4-starter.

Onthoud dat salarissen ook afhankelijk zijn van de economie. Weet je dat je in een krappe arbeidsmarkt zit en je opleiding zeer populair is bij werkgevers, dan kun je altijd proberen om een hoger salaris te krijgen. Bereid je goed voor op een salarisonderhandeling en vraag niet extreem veel meer. Je wil tenslotte laten zien dat je weet wat je waard bent, maar ook dat je weet waar de grenzen van redelijkheid liggen.

Groei van je salaris op basis van ervaring

Als je eenmaal aan de slag bent gegaan en een salaris verdient, krijg je te maken met ervaringsjaren, schalen en tredes. Je kunt hierdoor vrij snel zien hoe snel je een trede hoger klimt en hoe lang dit duurt. Als MBO starter kom je dan logischerwijs eerder bij de eerste bedragen van bovenstaande vergelijking uit dan bij de laatst genoemde bedragen. Is er een manier waarop je misschien niet hoeft te wachten tot je 5 jaar in dienst bent om aan de bovenkant van de salarisschaal te zitten? Zeker!

MBO traineeship in plaats van een startersfunctie?

Je kunt natuurlijk opklimmen binnen het bedrijf waar je als MBO starter aan de slag gaat. Je ontwikkelt dan in een aantal jaren de skills die je nodig hebt en kan met ambitie en doorzettingsvermogen doorgroeien naar een hogere functie. Maar heb je ook al over een traineeship nagedacht? Een traineeship heeft een aantal mooie voordelen in vergelijking met een startersvacature. Niet alleen zijn de meeste traineeships gewoon betaalde banen, je volgt ook nog eens een uitgebreid ontwikkeltraject waarbij je verschillende vakgebieden leert kennen. Met gespecificeerde opleidingen en trainingen word jij helemaal klaargestoomd om als professional aan de slag te gaan in de branche van jouw keuze. Denk hierbij aan finance, IT of bijvoorbeeld de zorg. Dit traject is dus vooral gericht op wat jij wil, en niet op wat één bedrijf van jou wil.

Hoe verloopt een traineeship?

Stel je voor dat je kiest voor het finance traineeship om finance professional te worden. In het opleidingstraject krijg je dan verschillende opdrachten voor diverse klanten om je skills te ontwikkelen. Je leert de financiële omgeving van het bank- en verzekeringswezen kennen, maar ook van de zorg, pensioen en IT bijvoorbeeld. Je bouwt zo aan een uitgebreid cv waarin je veel sneller het grote plaatje leert zien. De ervaring die je opdoet tijdens een traineeship, is in de meeste gevallen vele malen groter dan de ervaring die één werkgever jou kan bieden. Je kunt je hierdoor veel breder ontwikkelen en een aantrekkelijk cv ontwikkelen voor meerdere werkgevers. Je staat hierdoor sterker in je schoenen en hebt een betere positie aan de onderhandelingstafel.

Leer hard skills én soft skills in je traineeship

Het leren van skills wordt door werkgevers opgedeeld in twee soorten: hard skills en soft skills. Bij de hard skills kun je denken aan de praktische kennis die je nodig hebt van programma’s waar je mee werkt, zoals een database of het analyseren van gegevens. Daarnaast leer je ook zeer gewilde soft skills: strategisch denken, oplossingsgerichtheid en communicatieve vaardigheden bijvoorbeeld. Dit lijkt in eerste instantie misschien minder belangrijk, maar je hebt deze skills zeker nodig als je werkzaamheden goed wil uitvoeren.

HR-managers geven aan dat soft skills bij sollicitanten vaak ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn. Driekwart van de managers die ondervraagd waren, gaven aan dat een gebrek aan de soft skills de productiviteit van het bedrijf beperkt. Daar ligt voor jou dan nog eens een extra kans om je op de kaart te zetten!

ICT startersfunctie MBO

Neem als voorbeeld een MBO starter ICT vacature. Door middel van een betaald opleidingstraject werk je verder aan je hard skills als programmeren, databasebeheer, SQL, Scrum en BCS foundation. Daarnaast leer je echter ook die felbegeerde soft skills als leiderschap, doelgerichtheid en strategisch denken. Zo kun je direct na de opleiding als Test Engineer, Data Scientist of bijvoorbeeld Procesanalist aan de slag. Ben je bereid je schouders eronder te zetten? Dan is een dergelijke functie misschien ook voor jou weggelegd. Benieuwd hoe het traject eruit ziet? Bezoek dan onze pagina over het Business IT traineeship of kijk verder bij onze andere traineeships en vacatures.

Technische competenties (de zogenaamde hard skills) staan nog steeds bovenaan het wensenlijstje van veel bedrijven. Maar met alleen technische skills red je het niet. Communicatieve vaardigheden en teamwork worden steeds belangrijker, juist omdat je bij technische projecten vaak in teamverband moet samenwerken.

MBO starter vacatures en traineeships

Na het behalen van het diploma gaan veel studenten met een MBO startersfunctie aan de slag. We hopen dat we je met bovenstaande punten nu ook enthousiast hebben gemaakt voor een traineeship. Zoals je hebt kunnen lezen, werk je in het betaalde opleidingstraject aan wat jij wil, waardoor je een aantrekkelijke skillset kunt ontwikkelen die meerdere werkgevers interessant vinden. Je hebt zo niet alleen kans om op hoger niveau in te stromen, je hebt later ook een goede positie aan de onderhandelingstafel als het aankomt op je salaris.

Wil je meer weten over onze traineeships of over de vacatures waar je na een traineeship op kunt solliciteren? Neem dan contact met ons op of bezoek onze vacature-overzichtspagina.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >