Alle berichten

Meetinstrument voor executieve functies ontwikkeld

OBS de Zilvermeeuw in Lisserbroek streeft altijd naar innovatief onderwijs. Vier jaar geleden zijn zij gestart met voltijd hoogbegaafdenonderwijs. Als onderdeel van dit onderwijs hebben Stephanie Buijs en Marjet Hesmerg een meetinstrument voor de executieve functies ontwikkeld. Dit zijn de functies in je brein die er voor zorgen dat je rationele beslissingen neemt, dat je je impulsen beheerst en dat je kunt focussen op wat belangrijk is. Bij veel hoogbegaafde kinderen is één of meerdere functies onvoldoende ontwikkeld.

Om het meetinstrument zo toegankelijk mogelijk te maken, is er gezocht naar mogelijkheden om het te digitaliseren. Hierbij zijn de uitgangspunten dat het systeem intuïtief aanvoelt en er voor zorgt dat de resultaten met één druk op de knop worden verwerkt. Ook moet het systeem flexibel zijn, om door te kunnen blijven innoveren.

Dit heeft geleid tot de bouw van het meetinstrument op het WEM platform. En met succes! De leerlingen hebben nu een duidelijk beeld van hun ontwikkeling op het gebied van de executieve functies. Het gesprek met ouders is makkelijk te voeren aan de hand van het resultatenrapport dat is toegespitst op de specifieke situatie van de leerling. Verder zijn de leerkrachten dolblij dat zij op zo’n makkelijke manier deze tests kunnen afnemen en analyseren.

AP Support hecht waarde aan het ontwikkelen van jong talent en heeft dit innovatieve traject dan ook met veel plezier ondersteund!

 

Stephan Schram

Senior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >