Alle berichten

Mijn start bij AP Support en bij Omring

Dat ik in deze gekke tijd heb mogen starten bij AP Support was een bijzondere ervaring. In september ben ik, samen met mijn mede-trainees, gestart met een (real life!) kennismaking op kantoor. Het was prettig om elkaar te kunnen ontmoeten, want de rest van de twee opleidingsweken zou online plaatsvinden. Na twee intensieve weken had ik mijn Wft Basis binnen en was ik een heleboel kennis rijker. In de tussentijd werd er druk gezocht naar een opdracht, waarbij goed geluisterd was naar mijn interesses. Zo kwam ik al snel terecht bij Omring.

Omring is een grote ouderenzorgorganisatie in Noord-Holland Noord, van Enkhuizen tot aan Texel. Omring bestaat uit 26 intramurale zorglocaties, thuiszorg en een geriatrische revalidatie-afdeling. Mijn functie bij Omring heet officieel ‘Junior Ondersteuning Projectleiders’. Dit is net zo breed als het klinkt: ik ondersteun de zorgadviseurs en projectleiders van de afdeling Wonen met Zorg op allerlei verschillende wijzen. Dit varieert van notuleren tijdens feedback-gesprekken met zorgmedewerkers, tot het opzoeken van achtergrondinformatie voor een business case.

Daarnaast heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om zelf een project op te pakken. Dit project is gebaseerd op de ‘healing environment’. Veel cliënten in de intramurale zorglocaties zijn dementerend. Door inzet van geuren op bepaalde momenten op de dag kan een gevoel van rust en comfort gestimuleerd worden, waardoor deze cliënten minder onbegrepen of agressief gedrag vertonen. Aan mij is de taak om een pilot op te zetten in een locatie en de resultaten te evalueren. Verder is Omring ook een moderne en innovatieve organisatie. Door middel van slimme interventies worden medewerkers gestimuleerd op een leuke manier te leren. Hier mag ik nog niet te veel over zeggen, maar er zit een leuke innovatie aan te komen waar ik mijn steentje aan heb mogen bijdragen!

Wat ik vooral leuk vind bij Omring is de afwisseling in projecten en werkzaamheden. Ik ga in mijn rol van projectleider, naar notulist, naar vraagbaak. Hierdoor krijg ik ontzettend veel mee van wat er in de organisatie gebeurt en leer ik veel. Het was een gekke tijd om te starten, zowel bij AP Support als bij Omring. Gelukkig hebben al mijn collega’s me met open armen ontvangen en me (digitaal) wegwijs gemaakt. Corona levert ontzettend veel extra werk op in de ouderenzorg en mijn ondersteuning komt daarom als geroepen. Ik hoop dat ik nog veel mag leren bij Omring en ik zie mijn toekomst bij AP Support met plezier tegemoet!

Emmely Pennings

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >