Alle berichten

Mijn start bij AP Support – Lotte

Hoe het begon

Het is juni 2019. Ik ben vooral druk met afstuderen van mijn opleiding Management in de Zorg. Ergens begint solliciteren ook wel te kriebelen. Af en toe zie ik op LinkedIn AP Support voorbijkomen. Ik geef het weinig aandacht, ik ben immers druk met afstuderen. Een maand later: met vlag en wimpel mijn bachelor behaald!

Enige tijd later ben ik toch via iemand uit mijn netwerk weer bij AP Support terechtgekomen.

Toen ik bij AP naar binnen stapte voelde ik meteen een open sfeer. Iedereen ging op een hele informele en relaxte manier met mij om. Goede koffie heeft daar ook zeker zijn steentje aan bijgedragen. 😉 Na het tweede gesprek heb ik besloten om met het traineeship bij AP Support te starten! Op deze manier kan ik bij verschillende bedrijven kijken en ervaring opdoen.

Op 1 september was het zover! De eerste twee weken staan volledig in het teken van het leren voor je Wft Basis, het behalen van je Wft Basis en het leren kennen van het bedrijf. Op een interactieve manier word je meegenomen in de lesstof, er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk: tafelvoetballen!

Eerste opdracht

Mijn eerste project. Ik mocht ervaring op gaan doen bij AEGON. Ik ben gestart op 1 oktober bij AEGON in Den Haag. Ik zit op de afdeling werknemersadministratie. Hierin werk ik mee in het proces ‘Overlijden’. Een deelnemer/partner/kind overlijdt en dan moet er een pensioen opgestart worden, denk aan een nabestaandenpensioen of een wezenpensioen. Ik voelde me meteen welkom in het team en ik heb me de eerste twee weken vooral gefocust op de processen binnen AEGON. Ook werd ik ingewerkt bij de afdeling waar ik nu werkzaam ben.

Op dit moment heb ik er 1,5 maand opzitten. Ik heb het erg naar mijn zin bij AEGON. Het is heel leerzaam om binnen een groot bedrijf zoals AEGON mee te draaien in een team. Mijn dag sluit ik pas echt goed af als ik mijn planning netjes heb afgerond. Ik vind het belangrijk dat ik doe wat er van mij verwacht wordt. Je beste beentje voor zetten!

AP biedt hele interessante workshops en cursussen aan, onder andere om je kennis te vergroten, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling! Binnenkort wil ik gaan starten met de TPO-training initiatief nemen/impact! Liever op eigen initiatief handelen dan passief afwachten.

Wat ik heb geleerd ga ik in de praktijk brengen!

Benieuwd hoe jouw carrière in financiële dienstverlening eruit zou kunnen zien? Bekijk ons vacature-overzicht hier!

Lotte Visser

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >