Alle berichten

Mijn start bij AP Support – Robin

Op zoek naar een baan

In augustus 2018 ben ik afgestudeerd als bewegingswetenschapper en vanaf dat moment begon mijn zoektocht naar een leuke, uitdagende startersfunctie. Door mijn achtergrond als wetenschapper zou een onderzoeksfunctie aansluiten op de vaardigheden die ik geleerd heb. Helaas sloten de beschikbare functies niet aan op mijn ambities om de zorg in de praktijk te verbeteren bij zorgverleners en cliënten.

Tijdens mijn zoektocht naar vacatures kwam ik de vacature van AP Support voor Junior Consultant Zorg tegen. Na het lezen van alle mogelijkheden was ik meteen enthousiast. Tijdens het traineeship krijg je de mogelijkheid om verschillende diploma’s te halen die aansluiten bij jouw interesse, waardoor jij jezelf optimaal kunt ontwikkelen. Dit sprak mij ontzettend aan, waardoor ik besloot om te reageren op de vacature.

Na een fijn, informatief sollicitatiegesprek via Skype werd een tweede gesprek gepland met de Businessmanager Zorg. Tijdens dit gesprek werd al snel duidelijk dat er binnenkort een leuke opdracht zou starten bij Aon (voormalig IAK) in Eindhoven, waar ik zou kunnen beginnen. Al snel na het tweede gesprek kreeg ik te horen dat ik in september bij Aon mocht beginnen als kwartiermaker van de zorgcampagne. Hiervoor heb ik in korte tijd Wft Zorg gehaald, wat nodig was om te mogen adviseren over zorgverzekeringen. Uiteindelijk bleek het een ontzettend leuke en uitdagende functie waarbij ik als vraagbaak heb gefungeerd voor de projectgroep die alle klanten heeft voorzien van advies over hun zorgverzekering. Met zijn allen hebben we een mooi resultaat neergezet waar ik ontzettend trots op ben.

Mijn eerste opdracht

Mijn eerste opdracht heb ik gedaan op basis van een projectcontract omdat ik op dat moment nog in Zuid-Limburg woonachtig was. De grote afstand maakte het ingewikkeld om het traineeship bij AP Support te starten, omdat er op dat moment geen opdrachtgevers in de buurt zijn. Daarom is afgesproken dat ik tijdens het projectcontact de tijd kreeg om op zoek te gaan naar een appartement centraler in Nederland, zodat ik in januari 2019 kon starten met het traineeship. Dit is gelukt, want ik woon nu in een appartement dichtbij ’s Hertogenbosch!

Zodoende ben ik op 2 januari 2019 gestart met de opleidingscarrousel van het traineeship op kantoor bij AP Support. In anderhalve week hebben wij hier met een klein groepje hard gestudeerd om onze Wft Basis te halen. Daarnaast waren er interessante workshops en presentaties en hebben wij een escape room gedaan om de teambuilding te versterken.

Mijn tweede opdracht

Vervolgens mocht ik op 14 januari starten met mijn tweede opdracht bij Zorgkantoor VGZ. Op dit moment werk ik al een aantal weken op de afdeling Klantadvies Langdurige Zorg. Mijn functie bestaat uit het bellen en informeren van nieuwe cliënten met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg. Daarnaast ben ik bezig met een cursus medische terminologie. Ook organiseert AP Support regelmatig interessante voorlichtingen, gezellige borrels en leuke activiteiten. Ik ben blij met mijn keuze voor AP Support en ik kijk ernaar uit om veel verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers te mogen doen en daarnaast veel leuke cursussen en opleidingen te mogen volgen.

 

[ Ook op zoek naar een veelzijdige nieuwe job? Solliciteer dan hier voor de functie van (Junior) Consultant Zorg! ]

Robin Jaski

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >