Alle berichten

Op afstand starten in een projectgroep

Een eerste dag bij een nieuwe opdrachtgever ziet er vaak ongeveer zo uit: je meldt je op tijd bij de balie en wacht even tot je wordt opgehaald. Dan krijg je meestal ook wel de vraag hoe je reis was en word je meegenomen naar de afdeling om kennis te maken. Vervolgens haak je misschien gelijk wel aan in een overleg, installeer je jouw pc en pleeg je mogelijk nog een belletje naar de servicedesk voor je inloggegevens.

Voor 6 van onze collega’s ging dit op 13 juni nét iets anders. In deze coronatijden kon het natuurlijk niet anders dan dat we zo veel mogelijk vanuit huis werken. En dat is gelukt, samen met opdrachtgever NN. De 6 AP’ers zijn als 1 groep gestart, allemaal vanuit hun eigen huis. Hun laptop hoefden ze niet op te halen, die kregen zij keurig thuis gestuurd.

Voordat de groep gestart is, hebben zij eerst 2 masterclasses gevolgd. Zo kwamen ze goed beslagen ten ijs: met voldoende kennis over het product, het proces en het bedrijf. Voor de eerste week stond er een schema klaar om er voor te zorgen dat iedereen wist waar hij aan toe was. Er waren afspraken gepland met collega’s om digitaal kennis te maken, er was een kennismaking met de opdrachtgever en niet te vergeten, een digitale werkinstructie. Het enige wat je in real life wel doet maar digitaal mist, is het praatje bij het koffiezetapparaat!

We zijn inmiddels een maand onderweg en het team pakt steeds meer op. Zo blijkt maar weer: met een goede voorbereiding hoeft samenwerken op afstand niet moeilijk te zijn. Ook in deze tijd werken we graag onverminderd samen met onze opdrachtgevers. Wij helpen graag bij uitdagingen of capaciteitsvraagstukken!

Paulien Gums

Manager Operations - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >