Alle berichten

Jouw pensioen, ga er eens wat mee doen!

Bijna 1 op de 5 Nederlanders (18,5%) is 65 jaar of ouder. Vele honderdduizenden Nederlanders gaan jaarlijks met pensioen. Toch is pensioen niet het meest populaire gespreksonderwerp op feestjes, merkte ik toen begin vorig jaar vertelde dat ik via AP Support bij een pensioenuitvoerder ging werken.

Toegegeven, vroeger nam ik zelf ook nooit de moeite om een brief van mijn pensioenfonds aandachtig door te lezen. Het was vaak onbegrijpelijke taal, overvloedige informatie en daarbij ook de gedachte: het is nog lang niet zover, komt wel goed.

Toch merk ik persoonlijk de laatste tijd dat het steeds meer gaat leven. Zowel online als in persoonlijke kringen. Want weet jij eigenlijk wel hoe warmpjes je er later bij zit? Wie van ons kent er geen ZZP’er in zijn of haar omgeving? En wat hoor je dan? “Pensioen, pensioen…ja, dat moet ik nog even uitzoeken.”

Gelukkig hebben de pensioenfondsen en aanbieders van pensioenspaarproducten de laatste jaren sterk geïnvesteerd in het zo helder mogelijk communiceren over pensioen en de aanvullende mogelijkheden.

Onderzoek daarom zelf eens wat je hebt opgebouwd, wat de mogelijkheden zijn om te sparen voor een aanvullend pensioen. Waarom? Des te eerder je begint, des te meer je opbouwt. Dit komt door het rendement-op-rendement effect. Daarnaast is het fiscaal gezien erg aantrekkelijk. Je kan namelijk (onder bepaalde voorwaarden) gebruik maken van de zogenaamde lijfrentepremieaftrek. Dit betekent dat je de inleg mag aftrekken van jou belastbare inkomen.

Daarom daag ik jullie uit: Kijk dit jaar eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl, lees jouw UPO (Uniform Pensioenoverzicht) eens aandachtig door. Tot slot: bedenk ook goed of je nu al kan beginnen met het sparen voor een aanvullend pensioen.

Jullie mogen me later bedanken 🙂

 

Zie jij een carrière binnen de Pensioenbranche wel zitten? Bekijk dan onze vacature!

Sjoerd van de Kieft

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >