Alle berichten

Mijn rol als Test Engineer

Na mijn laatste opdracht als pensioenspecialist zocht ik een nieuwe richting om mijn kennis over pensioenen en pensioensystemen zoals MAIA toe te passen. Bij de nieuwe opdrachtgever van AP Support, een IT-bedrijf, heb ik deze uitdaging gevonden: ik ga als Test Engineer aan de slag. Per 1 januari 2018 heeft dit bedrijf pensioenfondsen Hout, Meubel en Beton overgenomen van een andere financiële instelling. Het team waar ik nu onderdeel van ben, heeft als taak ervoor te zorgen dat voor deze pensioenfondsen de pensioenadministratie en de bijbehorende output van brieven op de juiste manier verlopen.

Bij de transitie van de ene naar de andere organisatie, zijn er voor een deel nieuwe workflows ingericht in pensioensysteem MAIA. Deze zijn ontworpen door softwarebedrijf Keylane. Als Test Engineer ben ik samen met het testteam verantwoordelijk voor het testen van alle workflows en de daarbij behorende brieven.

In mijn eerste weken ben ik gelijk van start gegaan met het testen van de nieuw ingerichte workflows en heb ik mijn bevindingen gedeeld met het verantwoordelijke management bij mijn opdrachtgever. Het team waar ik onderdeel van ben bestaat grotendeels uit IT’ers met weinig tot geen kennis van MAIA, wat mijn inbreng erg belangrijk maakt.

Mijn opdracht is succesvol afgerond wanneer de workflows in MAIA voor alle drie de pensioenfondsen juist zijn ingericht en de daarbij behorende brieven genereren. Deze opdracht zorgt voor een verdieping en verbreding van mijn kennis over IT en biedt daarnaast ook een leuke andere invalshoek om mijn kennis over pensioenen in te zetten voor een opdrachtgever.

 

Wil jij ook veel meer leren op het gebied van IT? Heb je interesse in automatisering, procesoptimalisatie, Artificial Intelligence, robotisering en data mining, maar nooit de mogelijkheid gehad om je er verder in te verdiepen? Dan is ons Traineeship Business IT de beste keus voor jou!

Aroena Paul

Medior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >