Alle berichten

Excelcursus van AP Support is één van de beste – Rowdy Bryant

“Het is ondertussen alweer bijna een half jaar geleden dat ik heb gekozen voor een nieuwe baan. Als controller bij ABN AMRO Pensioenen is mijn functie anders dan die ik voor AP heb verricht, maar toch heb ik veel aan de kwaliteiten die ik bij AP heb ontwikkeld – en vooral aan wat ik heb geleerd bij de Excelcursus. Het stelt mij namelijk in staat om de controle te bewaken; ik weet welke data ik nodig heb om conclusies te trekken, om foutjes in de administratie te ontdekken, of trends die kunnen leiden tot effecten op de dagelijkse gang van zaken. Het bombardeerde mij op de werkvloer al snel tot ‘chef Excel’ – vooral ook omdat ik daadwerkelijk verbetering aanbreng.

De Excelcursus is wat mij betreft één van de beste die er is. Bij de cursus van AP leer je om jouw creativiteit te gebruiken aan de hand van praktijkvoorbeelden én theorie. Je zult leren dat je moet beginnen bij het resultaat dat je wilt tonen; dat betekent dat je analytische vaardigheden aanleert om het grotere plaatje te zien. Excel is slechts een middel om dat grotere plaatje te tonen. Het geweldige aan Excel is dat je data aan elkaar kunt linken waarvan je de link vooraf wellicht voor onmogelijk had gehouden.

Je leert veel. Taarten, bijvoorbeeld, zijn voor op verjaardagen, niet voor in Excel. Maak daarnaast gebruik van een hyperlink – of kom te weten hoe je als een gek door Excel kunt navigeren. Of word jij de collega die een dashboard bijhoudt van de gemiddelde werkzaamheden van het team én die een hele handige formule vindt om het e.e.a. bij jouw score op te tellen (want data = macht)?! Pas wel op; straks maak jij een dashboard voor alles; hoe vaak collega’s drinken halen, of je partner stofzuigt. Je kunt je altijd nog aanmelden voor de AE; Anonieme Excellisten (we’ve all been there!).

Je kunt de cursus niet links laten liggen. We leven in een tijd waarin administratieve functies steeds meer verdwijnen. Gun jezelf de kans om op lange termijn mee te kunnen en net dat extra beetje te tonen richting een werkgever. Ik ben (via AP Support) bij Syntrus begonnen met het in kaart brengen van de fouten in de administratie. Ik was twee weken aan het klooien en heb meerdere malen bijna mijn laptop het ruit door gegooid. Uiteindelijk slaagde ik in mijn opzet, heb ik het durven te presenteren en was iedereen blij. Nu maak ik zoiets in een ochtend. Gewoon doen. Oh ja, het is ook nog eens gezellig en Wouter gooit nog een paar filosofische quotes de klas in. Wat wil je nog meer?”

Rowdy Bryant

Business Controller - oud-medewerker AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >