Alle berichten

Van biomedische wetenschappen naar consultant financiële dienstverlening in 6 stappen

Carrièreswitch?

1.   Keihard studeren en dan..

Heb jij net jaren lang hard gewerkt om je studie af te ronden, maar twijfel je nu of je wel in dat vakgebied wilt werken? Wat vinden anderen ervan als je daarna alsnog een heel andere richting op gaat? En gaat dat je wel lukken? Lees hier de ervaring van één van de consultants die het deed én welke vervolgstappen nodig zijn voor deze carrièreswitch.

2.   Banenstress, richting kiezen

Je twijfelt nog steeds of de studie wel de juiste voor jou was. Zou je nu gaan solliciteren op de functies waar jouw opleiding voor bedoeld is of zou je nu toch kiezen om het roer echt om te gooien? Of misschien wed je wel op twee paarden en maak je de keuze pas na verschillende sollicitaties?

3.   Sprong in het diepe; solliciteren

De financiële dienstverlening, wat moet je daar nou van verwachten? Ga je dan werken bij een bank? Nee, het bleek veel meer dan dat. Banken, (zorg)verzekeraars, zorgkantoren, pensioenfondsen, IT, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

4.   De baan is binnen: nu aan het werk!

Als je dan uiteindelijk die stap hebt genomen om buiten je comfortzone te stappen, kun je veel ervaring opdoen met een verscheidenheid aan opdrachten in de financiële dienstverlening. Zo begon je opeens aan je eerste opdracht in de financiële dienstverlening. Wie had dat een aantal jaar geleden gedacht?

5.   Ontwikkeling van jezelf met steeds een nieuwe opdracht

Iedereen, inclusief jezelf mag dan wel die twijfels hebben gehad over deze stap, maar het is je wel gelukt!

6.   Het woord is nu aan jou, durf jij ook de switch te maken?

Je bent zeker niet de enige die deze carrière switch heeft gemaakt. Binnen AP Support zijn er nog genoeg anderen te vinden die ook de grote sprong in het diepe hebben gewaagd, én met succes. Met een beetje lef en doorzettingsvermogen kun jij binnenkort nog een heel nieuwe, onverwachte switch maken, waar je later met alle tevredenheid op terug kan kijken. Durf jij het aan? Solliciteer hier op één van onze vacatures!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >