Alle berichten

Werken in de zorg: ben jij onze toekomstige zorgprofessional?

Met duizenden vacatures in de sector is er volop kans voor nieuwe zorghelden. Hierbij kun je denken aan de fysieke ‘handen aan het bed’-functies, maar er zijn ook veel vacatures die zich richten op de processen daaromheen. AP Support richt zich daarop. Denk bijvoorbeeld aan het coördineren van zorgverlening, bijdragen aan zorginkoop of het helpen van klanten met het juiste zorgadvies. Benieuwd hoe jij die nieuwe zorgheld kunt worden? Lees dan snel verder.

Direct aan de slag? Bekijk onze vacature voor (Junior) Zorgconsultant, waar je door een combinatie van projecten en leertrajecten je talenten kunt ontwikkelen en goed kunt zien welke projecten het beste bij je passen.

Werken in de zorg zonder diploma van een zorggerelateerde studie

Heb je niet de juiste vooropleiding om te werken in de zorg? Dat is geen probleem. Bij AP Support kun je starten zonder ervaring. De enige voorwaarde die we stellen is dat je minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding hebt en natuurlijk het enthousiasme om in de zorgsector het verschil te maken. Ben jij er klaar voor?

Waarom werken in de zorg?

Je hebt de eerste stap gezet (anders had je dit artikel waarschijnlijk niet gevonden), maar misschien twijfel je nog. Is de zorgbranche wel iets voor jou? Wij denken van wel. Wat dacht je van deze mooie redenen om in de zorg aan de slag te gaan:

  • Je kan jezelf opnieuw (uit)vinden. Heb je geen uitdaging meer in je huidige baan of heb je het idee dat je liever in een andere sector aan de slag gaat? Binnen de zorg zijn ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Óf om verder te ontwikkelen, want mensen die al een carrière in de zorg hebben, helpen we ook graag een stap verder.
  • Je hebt hart voor anderen. Bij alle vacatures in de zorg is het belangrijk om een mensgerichte instelling te hebben, of je nu mensen adviseert via de telefoon of bij een zorgkantoor werkt. Je luistert naar wat klanten van je vragen en geeft vervolgens specialistisch advies.
  • Je wil blijven ontdekken. De zorgbranche is constant in beweging en met nieuwe technologieën en behandelingen veranderen ook de adviezen die je aan klanten kunt geven. Je baan blijft hierdoor vernieuwend, waardoor je je niet hoeft te vervelen.
  • Je leert op de werkvloer. Geen zin om constant in de collegebanken te zitten? Wij ook niet! Met de trajecten die wij aanbieden werk en leer je tegelijk. Wij geloven in een praktijkgerichte aanpak.
  • Je hebt vrijwel altijd werk. Dit is in de meeste branches een spannende uitspraak om te doen, maar in de zorg kunnen we dit gerust zeggen. De zorg is een branche die zich constant ontwikkelt. Voeg daar de toenemende vergrijzing en de uitbreiding van behandelmethoden en zorgverzekeringen aan toe, en je hebt een stevige baangarantie.

 

Werken en leren in de zorg

Het traject dat we bij AP Support bieden is een combinatie van werken en leren. Je begint met een carrière boo(s)tcamp waarbij je niet alleen ons, maar ook je toekomstige collega’s leert kennen. Belangrijk in deze fase is jou een goede basis mee te geven die je kunt gebruiken bij je dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan het behalen van minimaal 2 erkende Wft-certificaten (Wft-basis en Wft-zorg) en een goede basis van ICT-vaardigheden. Gelijktijdig ga je met De Talentenacademie aan de slag om je persoonlijke groeidoelen vast te stellen:

‘Wie de top haalt, heeft lang niet altijd het meeste talent. Die heeft wel zelfkennis, vertrouwen en een enorme drive. Dat zijn precies die zaken die wij coachen.’ – De Talentenacademie

Samen met jouw Business Manager, die ook je loopbaancoach/prestatiecoach is, kijk je naar jezelf en wat jij graag wil bereiken in je carrière. We helpen je een goed beeld te vormen van wat je wil en waar je je in wilt specialiseren. Daarna ga je aan de slag met verschillende projecten. Denk hierbij aan het verstrekken van zorgadvies, of het optimaliseren van processen binnen de zorg. Een mooie kans om te zien waar het beter kan en die drijvende kracht achter de verbetering te zijn.

Bij AP Support zijn we altijd op zoek naar consultants voor de zorg. Door onze goede connecties met verschillende zorgverzekeraars en zorginstellingen hebben wij een groot aanbod, waardoor er altijd wel een mogelijkheid is om je te ontplooien in het vakgebied dat jouw voorkeur heeft. Wil je graag meer informatie over dit proces ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Vacatures in de zorg

De vacatures in de zorg zijn talrijk en overal heeft men het over ‘handen tekort’. Maar wat kun je precies worden als je bij AP Support aan de slag gaat? Als je de vacature (Junior) Consultant Zorg hebt gevonden, zie je dat je aan een mooi startpunt staat naar een specialisatie in de zorg.

Die specialisatie kan bij een zorgverzekeraar zijn, waarbij je bijvoorbeeld aan de slag gaat als klantadviseur. Bestaande en mogelijk nieuwe klanten ga je als klantadviseur zo goed mogelijk helpen door telefonisch advies te geven. Klanten bellen jou en jij helpt hen aan de juiste informatie. Wanneer het gesprek is afgerond moet de klant het gevoel hebben dat hij of zij goed geïnformeerd is en daardoor de juiste keuze kan maken, bijvoorbeeld aan het einde van het jaar als er een nieuwe zorgverzekering kan worden gekozen. Naast dat je de juiste informatie verstrekt, is het minstens zo belangrijk hóe jij dit gesprek voert. Een dienstverlenende houding, oprechte interesse, begrip en een luisterend oor, dat laat jij allemaal horen aan de telefoon. Dat maakt dat zowel de klant als jijzelf het gesprek als prettig zullen ervaren en dat de klant zich geholpen voelt!

Wil je je liever bezighouden met de financiële kant van het verhaal? Dan is een carrière als (assistent) zorginkoper misschien wel voor jou weggelegd. Als zorginkoper maak je zo goed mogelijk inkoopafspraken met ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en andere zorgaanbieders. Ook ga je in gesprek om te zien hoe je vernieuwingen door kunt voeren die niet alleen de kwaliteit van de zorg verbeteren, maar ook de kosten drukken. Zorgen dat zorg betaalbaar blijft, dat is waar jij voor staat.

Andere functies die jij zou kunnenvervullen:

  • Zorgfraude-specialist
  • Projectmedewerker of projectmanager in de zorg
  • Beleidsmedewerker zorg
  • Zorgconsulent

Voor een overzicht van alle vacatures in de zorg verwijzen we je graag door naar onze vacaturepagina. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen.

Kom werken in de zorg!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een steentje bijdragen aan deze mooie sector? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie over beschikbare vacatures en ons opleidingstraject. Benieuwd naar wie wij zijn? Bekijk dan onze Over Ons-pagina, lees nieuwsberichten en testimonials van collega’s die je voor zijn gegaan, of check ons Instagram-account.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >