Alle berichten

Zorg Pizza Party

Speciaal voor alle consultants binnen AP Support die een opdracht in de zorg hebben, dat graag willen, of gewoonweg nieuwsgierig zijn naar hoe het er daar aan toe gaat, was er afgelopen 1 augustus een Zorg Pizza Party.

Met een groep van ongeveer 25 AP consultants begonnen we de avond met het ontmoeten van collega’s, verse pizza’s aan lange tafels en informele gesprekken. Na ongeveer een uurtje startte het verdere programma met een welkomstpraatje van Roos Vendrig, directeur Zorg. Al snel was het de beurt aan mijn collega, Kelly, en mij voor de introductie. Voor dit gedeelte hadden Kelly en ik een bingo voorbereid. Over iedere collega die aanwezig was die avond, hadden wij vooraf door middel van social media een persoonlijk weetje opgezocht. Vervolgens hebben we deze verwerkt in een bingo-format en was het aan de consultants om de informatie aan de juiste collega te linken. De winnaar ging naar huis met een kleinigheidje.

Na dertig minuten ongemakkelijke feitjes uitwisselen was het tijd voor het volgende onderdeel, waarin Roos ons in 20 minuten meenam in de ontwikkelingen van AP Support. Deze informatie mochten we vervolgens verwerken onder het genot van ijs, koffie en tiramisu tijdens een korte pauze.

Hierna begon het laatste onderdeel van de avond; een aantal collega’s vertelden in presentaties van 10 á 15 minuten over hun huidige werkplekken en werkzaamheden. Heel interessant! Zeker voor mij, als beginnend consultant, was het leuk om te horen waar iedereen mee bezig is en wat de mogelijkheden zijn. Franka beet het spits af en nam ons mee in de wereld van zorgcontractering bij Zilveren Kruis en vertelde alle ins en outs over het werken binnen een zelfsturend team. Joost en Frank openbaarden de geheimen van procesoptimalisatie door gebruik te maken van WEM Modeler. De derde presentatie was van Koen, waarin hij vertelde over zijn functie als zorgconsulent Persoonsgebonden Budget (PGB). Binnen deze functie gaat Koen bij mensen thuis langs, om per situatie te kijken en te overleggen of het gebruik van PGB de meest toepasselijke vorm van zorg is. Door niet puur en alleen te kijken naar de nodige zorg, maar echt in gesprek te gaan met de mensen, vormt Koen vervolgens een compleet beeld rond de behoeften van de zorgbehoevenden. De avond werd afgesloten met een presentatie van Maarten, Bram en Myrthe over fraudebeheersing binnen PGB’s. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een cliënt met een PGB de zorg inkoopt en de zorgaanbieder meer declareert dan de geleverde zorg. Een kwalijke zaak, want de budgethouder is uiteindelijk verantwoordelijk, dus erg belangrijk dat er aandacht voor is!

Doordat er veel verschillende aspecten, verhalen en contactmomenten waren heb ik een goed beeld gevormd van de mogelijkheden en opdrachten die AP binnen de zorg aanbiedt. Daarnaast was het gezellig om collega’s te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

 

 

Wil jij ook een vliegende start maken bij grote zorgverzekeraars en zorginstellingen? Misschien is deze vacature wel iets voor jou?

Ilse Roosenbrand

Junior Consultant - AP Support

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Lees meer >