Amazing People | Pensioen

Hoe zorg jij voor je inkomsten vanaf je 68ste?

Met pensioen regel je letterlijk de toekomst voor jou en je vrienden. Hoe fijn als jij dat goed weet te verzorgen voor de jezelf én de mensen om je heen?

Diploma? Check! Feestje om het te vieren? Check! Een toffe reis? Check! En wat nu? Hoe je je inkomen ontvangt vanaf je 68ste, is niet direct waar je nu aan denkt, maar wij geven je graag een aantal redenen waarom werken in de pensioenbranche, onwijs tof is:

1. Betekenisvol werk:

Werken om mensen te helpen aan een stabiele financiële toekomst? Je draagt direct bij aan het welzijn van anderen door hen te helpen met hun financiële planning voor later. Het gevoel dat je echt iets betekent voor mensen, maakt het werk extra waardevol. Jij wil toch ook na je 68ste nog naar gave festivals of de breiclub?

2. Altijd in beweging:

De pensioenwereld is complex en verandert voortdurend door nieuwe wetten, economische ontwikkelingen en veranderingen in de bevolking. Nu is de Wet Toekomst Pensioen een heel actueel en relevant thema. Dit betekent dat je altijd nieuwe dingen leert en je moet aanpassen. Voor pas afgestudeerden is het een geweldige kans om je vaardigheden in zowel goed klantcontact als analyse van complexe systemen en berekeningen te ontwikkelen en te groeien in een omgeving die nooit saai is.

3. Veel te ontdekken:

Pensioenbeheer geeft je de kans om te ontdekken en een goed begrip te krijgen van hoe financiën en sociale aspecten samenkomen. Daarbij leer je omgaan met risicobeheersing, het beheren van investeringen en wetten en regels.

4. Nieuwe technologieën:

De pensioenwereld evolueert met nieuwe technologieën, zoals slimme computers en grote hoeveelheden gegevens. Als je hier werkt, kun je betrokken raken bij het gebruiken van deze tools om dingen efficiënter te doen. Het opent ook de deur naar nieuwe ideeën die de toekomst van pensioenplanning kunnen vormgeven.

5. Kansen om te groeien:

Er is veel vraag naar mensen met kennis van pensioenen. Dat betekent dat er veel verschillende carrière-opties zijn, van werken met cijfers tot adviseren over pensioenen. Het is aan jou om te kiezen waar je naartoe wilt groeien.

Kortom, werken in de wereld van pensioenfondsen en pensioenverzekeraars is niet alleen een uitdagende start voor je carrière, maar het biedt ook de kans om bij te dragen aan iets waardevols voor de mensen om je heen. Bovendien kun je jezelf ontwikkelen te midden van constante verandering en nieuwe mogelijkheden. Het is misschien wel de volgende spannende stap na het behalen van je diploma (MBO4, HBO of WO)!

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan complexe vraagstukken in de financiële dienstverlening van pensioen? Neem dan contact op met ons recruitmentteam via recruitment@apsupport.nl of solliciteer via onze vacaturepagina. Samen kunnen we bouwen aan een betere financiële toekomst. 

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.