Amazing People

Interim carrière  

Als vaste partner van diverse gerenommeerde verzekeraars, pensioenuitvoerders, banken en uitvoeringsinstellingen, beschikt AP Support over een ruim aanbod uitdagende interim vacatures.  

Matthijs werkt zelf als interimmer bij AP Support en deelt in dit artikel zijn kennis over het werken als een interimmer.  

Als eerst, wat is een interimmer en waarom zou een bedrijf een interimmer inzetten?

Definitie

De term interim komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent “in de tussentijd” of “tijdelijk”.  

Het woord interim wordt in het Nederlands meestal gebruikt in combinatie met een functie binnen organisaties: iemand is interim-recruiter of interim-hypotheekadviseur. Het gaat dan dus om iemand met een tijdelijke functie of positie.  Interims zijn vaak zeer bekwame, ervaren personen die snel het roer van een project of bedrijfsscenario kunnen overnemen.  

Wanneer heeft een bedrijf een interim nodig?

Voor de continuïteit en de langetermijn-toekomst van organisatie kunnen interimmers essentieel zijn. Vandaar dat de vraag naar hun diensten juist toe blijft nemen.   

Er zijn veel verschillende redenen waarom organisaties op zoek zijn naar interimmers, bijvoorbeeld wanneer:   

  • Iemand door verlof, promotie of ontslag (tijdelijk) niet beschikbaar is  
  • Er extra kennis en expertise nodig is binnen een organisatie  
  • Een organisatie tijdelijk handen te kort komt   

Waarom zou jij als interimmer aan de slag gaan? Als interimmer: 

Bepaal je zelf je carrière  

Wil jij een andere branche leren kennen of ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in een andere functie? Als interimmer kan je elke kant op! Wanneer je in dienst bent bij een bedrijf moet je maar net afwachten of en wanneer er een geschikte functie vrijkomt.

Stop je nooit met (door) ontwikkelen

Doordat je vaak meerdere opdrachten binnen dezelfde sector vervult, ontwikkel je jezelf al snel tot expert op een bepaald gebied. Dit zorgt er vervolgens voor dat je jouw cv kan versterken en kan laten zien dat je een veelzijdige professional bent met een breed scala aan vaardigheden. 

Neem jij een kijkje in verschillende keukens

Doordat je als interimmer bij meerdere opdrachtgevers aan het werk kan, doe je snel gevarieerde werkervaring op. Zo kan je bij verschillende bedrijven ervaren hoe de bedrijfscultuur is en leer je verschillende werkwijzen kennen.  

Breid jij je netwerk uit

Aangezien jij bij verschillende bedrijven komt te werken, ontmoet je veel mensen in jouw vakgebied. Het uitbreiden van jouw netwerk kan zomaar goed van pas komen in de toekomst. Wie weet kies je ooit ervoor om een eigen onderneming te starten. Dan heb je in ieder geval alvast een sterk netwerk met zakelijke connecties!  

Leer jij wat bij je past

Werk jij liever in een groot bedrijf of vind jij het juist prettiger om in een klein bedrijf te werken? Doordat je verschillende opdrachten aanpakt, ontdek je sneller wat bij je past.   

Ben jij geïnteresseerd om als interimmer te werken bij AP Support? Neem dan contact op met onze recruiter Hans Peter van den Wijngaard! Of Check onze vacatures.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.