Over AP Support

Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost als interimmer

Interims zijn professionals die als zelfstandige werken en zowel op korte termijn als op lange termijn opdrachten uitvoeren. Doorgaans kunnen interims werk vinden op verschillende gebieden, projecten voltooien en rollen voor klanten vervullen wanneer dat nodig is. Aangezien interimmers in allerlei verschillende organisaties en afdelingen komen te werken, is het van belang dat zij zich continu blijven (door)ontwikkelen. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met redenen waarom persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor interimmers:  

Het pusht je om beter te presteren 

Persoonlijke ontwikkeling helpt om beter te presteren. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden en een positieve houding waardoor je eerder bereid bent om nieuwe dingen te proberen. Ook zul je meer bereid zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Voordat je het weet, sta je als interimmer op een niveau waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen bereiken. 

Het haalt je uit je comfort zone  

Als interimmer kan het gebeuren dat je in een opdracht bezig zal zijn met werkzaamheden waar jij iets minder goed in bent. Het maken van een ontwikkelingsplan en persoonlijke ontwikkeling door middel van bijvoorbeeld extra trainingen en cursussen volgen, kan je hierbij helpen verbeteren.  

Het ontwikkelt je krachten 

Persoonlijke ontwikkeling helpt je niet alleen om je zwakke punten te verbeteren, maar het kan je ook helpen om je sterke punten te ontwikkelen. Door de tijd te nemen om je te concentreren op ontwikkeling en meer gebruik te maken van je sterke punten, ga je van ‘ergens goed in zijn’ naar er uitstekend in zijn. 

Het vergroot jouw zelfvertrouwen 

Zodra je het besluit hebt genomen om je vaardigheden te verbeteren, ben jij ook een stap dichter bij een zelfverzekerder gevoel. Als je eenmaal een bepaald doel hebt bereikt, een andere vaardigheid hebt opgedaan of een bepaalde expertise hebt ontwikkeld, voel je je (terecht!) goed over jezelf. Hoe meer jij je blijft ontwikkelen, hoe meer je zelfvertrouwen zal stijgen.  

Het verbetert je zelfbewustzijn  

Persoonlijke ontwikkeling hangt nauw samen met het weten waar jouw talenten liggen. Het geeft je de mogelijkheid om eerlijk te kijken naar de gebieden die verbetering behoeven. Door dit proces leer je wie je werkelijk bent, wat jouw eigenschappen zijn en waar jouw talenten liggen.  

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij een interimmer en staat persoonlijke ontwikkeling hoog bij jou in het vaandel? Neem dan contact op met onze recruiter Hans Peter van den Wijngaard! 

T: 06 34 281 482  E: hanspetervandenwijngaard@apsupport.nl

Matthijs van Reek, Interim Recruiter en Digital Marketing bij AP Support
Matthijs van Reek – Interim Recruiter en Digital Marketing bij AP Support