Traineeship Finance

Klaar voor de kickstart van jouw carrière in de financiële wereld? Terwijl je vakinhoudelijke kennis opdoet en jezelf persoonlijk en professioneel flink ontwikkelt, krijg je de kans om de gaafste banen in finance te verkennen. Solliciteer nu voor ons finance traineeship.

De belangrijkste voordelen voor jou.

Verdien goed

Als trainee finance verdien je een goed salaris. En dat terwijl je zonder extra trainingskosten continu wordt gecoacht, kennis krijgt bijgespijkerd en praktijkervaring opdoet. Ook worden je reiskosten vergoed.

Snel stappen maken

Leer de financiële wereld en jezelf razendsnel kennen. Je komt erachter wat je sterke en zwakke punten zijn, waar je passies liggen en hoe jouw ideale carrière eruitziet. Je krijgt de kans om kijkjes in allerlei keukens te nemen!

Persoonlijke begeleiding

Je komt terecht in een leeromgeving waar finance professionals en coaches je met toewijding de kneepjes van het vak leren. Die coaches komen zowel uit de zakelijke wereld als uit de topsport! Samen ga je jouw carrière vormgeven. 

Doe het samen

Je doet het niet alleen. Samen met heel wat andere ambitieuze finance trainees, coaches en collega´s ga je dit avontuur aan.

Bouw een sterk CV op

Tijdens dit traineeship kom je te werken bij toonaangevende organisaties, grote spelers binnen de markt. Daarmee bouw je al in korte tijd een sterk CV op. Gegarandeerd een kickstart voor je carrière!

Je gezondheid op 1

Als sponsor van topsporters vinden wij jouw mentale en fysieke gezondheid belangrijk. Zo krijg je onder meer korting op je zorgverzekering en organiseren we regelmatig (sportieve) workshops, clinics en activiteiten.

Over onze finance traineeships.

Dit traineeship is voor afgestudeerd talent dat zijn of haar carrière wil starten bij verschillende toonaangevende bedrijven in de financiële sector. Iemand met lef en ambitie die persoonlijke groei ziet als een kans om het meeste uit zichzelf te halen. En die onder begeleiding van coaches en ervaren finance professionals zijn vakkennis, skills en mindset flink wil ontwikkelen.

Voor welke functies word je zoal opgeleid?

Zorgbemiddelaar
Adviseur PGB
Fraudespecialist Zorg
Pensioenexpert
Belcoach
Procesmanager
Specialist KYC/CDD
Hypotheekadviseur/financieel adviseur

Zorgebemiddelaar

In de functie als zorgbemiddelaar help je cliënten die onder de Wet Langdurige Zorg vallen bij de keuze voor een zorgaanbieder. Hierbij kijk je of de cliënt gebruik wil maken van Zorg in Natura (ZIN), het persoonsgebonden budget (PGB) of een combinatie van beide. Je inventariseert de hulpvraag en wensen van de cliënt, geeft advies en voert bewustekeuze-gesprekken.

Adviseur PGB

Als adviseur persoonsgebonden budget (PGB) werk je op een zorgkantoor bij een van onze opdrachtgevers. Je neemt complexe vraagstukken, aanvragen en klachten rondom het PGB in behandeling. Je informeert de cliënt over de procedure en het tijdspad en je houdt hem of haar tijdens het proces continu op de hoogte. Je voert daarnaast kwaliteitscontroles voor de afgegeven PGB-budgetten uit en je kijkt hoe je processen kunt optimaliseren. Ook werk je nauw samen met andere afdelingen om fraude en misbruik op te speuren en af te handelen.

Fraudespecialist Zorg

Als fraudespecialist Zorg speur jij fraude en misstanden op bij bijvoorbeeld VGZ, CZ, Zilveren Kruis of ONVZ. Je voert complexe, specialistische en soms langdurige externe fraudeonderzoeken uit en zorgt ervoor dat achterstanden worden weggewerkt. Met de juiste analyses bouw jij zorgvuldig fraudedossiers op waarmee de fraudezaken uiteindelijk worden opgelost. Zo lever jij een belangrijke bijdrage aan betaalbare en eerlijke zorg.

Pensioenexpert

Als pensioenspecialist ken jij de pensioenontwikkelingen en wet- en regelgeving uiteraard als je broekzak. Houd jij van data, datakwaliteit en/of pensioencommunicatie? Je kunt jezelf dan specialiseren als communicatiemedewerker, rekenaar of developer. Zo optimaliseer je bijvoorbeeld de customer journey, verhuis je alle data of implementeer je nieuwe systemen bij een groot pensioenfonds. De continu veranderende pensioenwereld zorgt altijd weer voor een nieuwe uitdaging!

Belcoach

In de functie als belcoach ga je aan de slag bij een bank als ING, Rabobank of ABN AMRO. Je coacht medewerkers hoe ze een succesvol telefoongesprek met klanten kunnen voeren. Voor een bank is het essentieel om een prettige relatie te onderhouden met zijn klanten. Naast inhoudelijke kennis zijn vooral de zogenaamde soft skills belangrijk, zoals tone of voice, structuur en woordkeuze. Je draagt zo op een waardevolle manier bij aan sterkere relatie tussen de bank en zijn klanten.

Procesmanager

Als procesmanager zorg je ervoor dat alle processen goed en efficiënt verlopen. Je brengt verbeteringen aan in het proces, zet nieuwe processen op, verzamelt kwalitatieve en kwantitatieve data van de diverse afdelingen en vertaalt die naar concrete acties. Ook ben jij de troubleshooter die als dat nodig is de juiste mensen inschakelt, met hen communiceert en beslissingen neemt. Samen met het development team of een business analist maak jij het proces toekomstbestendig.

Specialist KYC/CDD

Als specialist Know Your Client (KYC) spoor je illegale praktijken bij banken en andere financiële instellingen op. Je doet onderzoek naar geldstromen, bedrijfsstructuren en naar de mensen in en rondom deze bedrijven. Dankzij jouw analytische inzicht weet je effectief witwaspraktijken en financieringen van terrorisme op te sporen en een halt toe te roepen.

Hypotheekadviseur/financieel adviseur

Tijdens je finance traineeship maak je kennis met verschillende functies bij grote banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Zo start je bijvoorbeeld eerst in een functie als acceptant van hypotheken of (schade)verzekeringen, waarbij je aanvragen en mutaties van particulieren voor een hypotheek of verzekering beoordeelt en verwerkt. Met deze ervaring stroom je dan door naar de functie als hypotheekadviseur of financieel adviseur. Met de kennis die je hebt van de financiële wereld en de fiscale spelregels, ontzorg je de klanten bij al hun financiële vragen. Je zorgt altijd voor resultaat: een eerlijk en betrouwbaar advies (of fikse rentekorting).

Werk voor toonaangevende bedrijven en merken.

Werk ook voor deze merken.

AP Support werkt samen met toonaangevende bedrijven en merken. Denk hierbij aan Nationale Nederlanden, het RIVM, Achmea, MN en Univé.

Tijdens het finance traineeship ga je gelijk al bij verschillende organisaties aan de slag. Zo doe je in korte tijd niet alleen ontzettend veel vakkennis en werkervaring op, het staat ook nog eens goed op je CV. Een ervaring die je voor altijd meeneemt in je verdere carrière.

Hoe ziet het persoonlijke ontwikkelprogramma eruit?

Ontwikkel jezelf met onze Brain Hacks-coaches.

Wij bieden je een ambitieuze, veilige en inspirerende omgeving waarin jij jezelf kunt ontwikkelen op jouw eigen tempo. Om je te helpen bij het behalen van jouw persoonlijke en professionele doelen, maken we samen met jou een ontwikkelplan op maat. Dat bestaat uit opleidingen, trainingen en coaching – uiteraard inclusief certificaten – die passen bij jouw passies en ambities.

Ook krijg je begeleiding van een van onze Brain Hacks-coaches. Met hun achtergrond in de topsport leren zij je vaardigheden die je als finance professional goed kunt gebruiken. Je leert hoe het is om te presteren onder druk, hoe je omgaat met falen en hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Zo ontwikkel je een echte topsportmentaliteit die je ongetwijfeld ver gaat brengen.

Traineeship ervaringen.

Lees de ervaringen van enkele van onze trainees.

Testimonial Elke – Medior Consultant
"Ik ben in 2018 gestart bij AP Support. Mijn vriendin Jennifer heeft me destijds aangedragen als nieuwe collega middels het referral-programma. Wij kennen elkaar via onze studie in Tilburg. Zij was al eerder gestart in het traineeship en nodigde mij uit om collega’s te worden. Zo...
Lees meer
Elke
"Ik ben in 2018 gestart bij AP Support. Mijn vriendin Jennifer heeft me destijds aangedragen als nieuwe collega middels het referral-programma. Wij kennen elkaar via onze studie in Tilburg. Zij was al eerder gestart in het traineeship en nodigde mij uit om collega’s te worden. Zo gezegd, zo gedaan: inmiddels werken we allebei al met veel plezier een aantal jaar bij AP. Het is leuk om te zien hoe we ons allebei ontwikkelen en mooie stappen maken. We zien elkaar behalve in onze vrije tijd, ook af en toe op kantoor. Andere mooie momenten om bij te kletsen? Tijdens de borrels en activiteiten die regelmatig georganiseerd worden bij AP Support!"
Testimonial Elke – Medior Consultant
Elke
Traineeship Testimonial - Iris
"Mijn eerste opdracht voelde gelijk al als een goede match met mijn achtergrond in zowel de bedrijfseconomie als in gezondheidszorgmanagement. Voor mijn gevoel heeft mijn accountmanager vanuit AP Support hierbij echt naar mijn achtergrond en kwaliteiten gekeken, en zo deze match voor mij gevonden. Dit is namelijk...
Lees meer
Iris
"Mijn eerste opdracht voelde gelijk al als een goede match met mijn achtergrond in zowel de bedrijfseconomie als in gezondheidszorgmanagement. Voor mijn gevoel heeft mijn accountmanager vanuit AP Support hierbij echt naar mijn achtergrond en kwaliteiten gekeken, en zo deze match voor mij gevonden. Dit is namelijk zeker een functie waarin ik verder zou willen groeien. Dankzij AP weet ik nu beter wat ik wil, dus dat is absoluut hele waardevolle nieuwe kennis en informatie. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, heb ik zo ontzettend veel kennis opgedaan. AP Support ondersteunt mij daar maximaal in."
Traineeship Testimonial - Iris
Iris
Traineeship Testimonial - Jeroen
"In mijn traineeship ben ik als Consultant Pensioenen bij AP Support aan de slag, eerst bij AEGON in Den Haag, toen bij ABN AMRO Pensioenen in Amsterdam en inmiddels ben ik gestart bij Pensioenfonds Rail & OV. Mijn doelstelling is om de master Actuarial Science met goed...
Lees meer
Jeroen
"In mijn traineeship ben ik als Consultant Pensioenen bij AP Support aan de slag, eerst bij AEGON in Den Haag, toen bij ABN AMRO Pensioenen in Amsterdam en inmiddels ben ik gestart bij Pensioenfonds Rail & OV. Mijn doelstelling is om de master Actuarial Science met goed gevolg te doorlopen in de komende drie jaar en écht de diepte in te duiken op het gebied van verzekeringssystematiek. AP Support is voor mij onmisbaar bij deze doelstelling. Het is geen goedkope opleiding en het is dankzij AP Support dat ik hem überhaupt kan en mag volgen. Ik ben ontzettend dankbaar en voel me erg gesteund in het volgen van mijn dromen!"
Traineeship Testimonial - Jeroen
Jeroen

Tijd voor ontspanning.

Naast alle training, persoonlijke groei en ambities is het af en toe ook nodig om te ontspannen. Zo heb je als finance trainee 25 vakantiedagen per jaar, zodat je gewoon lekker op vakantie kunt.

We organiseren daarnaast regelmatig evenementen, uitjes en sportwedstrijden, zoals een escape room, rondje circuit Zandvoort of een wijnproeverij. Zo laad je je batterij weer op, terwijl je ook nog eens je collega´s beter leert kennen.

Veelgestelde vragen

Algemeen
Praktische zaken
Salaris en arbeidsvoorwaarden

Kickstart jouw carrière

Solliciteer

Wil je je direct aanmelden voor een finance traineeship? Bekijk dan nu gelijk de vacature hieronder.

Ook kun je eerst een kennismakingsgesprek met één van onze recruiters plannen.

Stel je vragen

Heb je nog vragen over het finance traineeship? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze recruiters via telefoon, WhatsApp of mail.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.