Zorg

Onze oplossingen voor zorgverzekeraars, zorgkantoren en zorgaanbieders.

De zorg ontzorgen.

De zorgsector staat voor grote uitdagingen om de zorg toegankelijk, kwalitatief goed én betaalbaar te houden. De spanning tussen vraag en aanbod van zorg neemt toe. Cliënten hebben complexere zorg nodig. Zorgprofessionals staan onder druk. Het aantrekken en behouden van goede professionals wordt lastiger. Stijgende zorgkosten leiden tot focus op kostenbeheersing, procesoptimalisatie en innovatie. Dit vraagt om een integrale aanpak en samenwerking over traditionele domeinen heen. Binnen de zorgsector leiden deze ontwikkelingen tot omvangrijke veranderkalenders. Herkenbaar?

Of het nu gaat om een oplossing voor uw capaciteitsprobleem of het volledig uit handen laten nemen van een project, onze professionals zijn er om u te ontzorgen. Al onze consultants hebben een passie om bij te dragen aan goede zorg, nu en in de toekomst. Zij hebben zorggerelateerde opleidingen gevolgd, aangevuld met trainingen gericht op procesinnovatie. Zij kunnen zich snel inwerken in nieuwe omgevingen en hebben het vermogen om verbeteringen te signaleren én te implementeren. Zo kunnen zij snel van meerwaarde zijn, om bij te dragen aan het oplossen van uw vraagstukken.

Roos Vendrig

Onze oplossingen voor de zorg.

Heeft u behoefte aan flexibele ondersteuning? Dan bieden wij de mogelijkheid om professionals in te huren op tijdelijke basis. Wij kunnen ook een heel project of werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken. Procesoptimalisatie is hierbij ons uitgangspunt.

Wij adviseren u graag hierover. U kiest de vorm die het beste bij u past:

Als zorgverzekeraar heeft u een belangrijke regisserende functie om de zorg in Nederland te organiseren tegen zo laag mogelijke beheerskosten. Zorgverzekeraars hebben al veel efficiencyslagen gemaakt door het digitaliseren van de operationele processen. Voor sommige processen blijft mensenwerk gewenst of noodzakelijk. Dit kan leiden tot geplande én ongeplande capaciteitsvraagstukken, waarbij wij u op diverse manieren van dienst kunnen zijn.

Heeft u behoefte aan flexibele ondersteuning?

Dan bieden wij de mogelijkheid om professionals in te huren op tijdelijke basis. Wij kunnen ook een heel project of werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken.

Op welk aandachtgebied zoekt u ondersteuning?

Een greep uit de aandachtgebieden waar onze consultants zorgverzekeraars ondersteunen:

Beleid | Business consultancy | Formele controle | Klantadvies | Fraudebeheersing | Horizontaal toezicht | Materiële controle | Procesondersteuning | Procesoptimalisatie | (Project)management | Teamleiding | Zorgadvies | Zorgbemiddeling | Zorginkoop

Projectoplossingen

Wij kunnen een heel project of een werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken. Afhankelijk van het capaciteitsvraagstuk kan dat voor u veel voordelen opleveren, op gebied van flexibiliteit en rendement. Wijzigingen in wet-en regelgeving, systeemconversies en commerciële campagnes kunnen leiden tot grote hoeveelheden werk met een deadline. De Eindejaarscampagne zorg, het zorginkoopcyclus of het seizoenspatroon in declaratiestromen leidt tot stevige seizoenspieken. In geval van een hoog volume werkvoorraad en seizoenspieken zijn projectmatige oplossingen veelal van meerwaarde.

Wij kunnen uw werkstroom in kaart brengen en u adviseren over een passende oplossing. Neem vrijblijvend contact op met Roos Vendrig, onze Directeur Zorg, om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Als zorgkantoor heeft u een belangrijke regisserende functie om goede langdurige zorg in Nederland toegankelijk te houden tegen zo laag mogelijke beheerskosten. De spanning tussen zorgvraag en zorgaanbod neemt toe. De zorgvraag van cliënten in de langdurige zorg wordt complexer. De instroom van de PGB cliënten groeit al jaren fors. Dat vraagt veel van uw organisatie. Aandacht voor zorgkostenbeheersing. Er wordt een beroep op u gedaan voor zorgadvies en voor zorgbemiddeling. Het vraagt om regionale samenwerking.

Digitalisering van de administratieve processen is een onderdeel van de procesoptimalisatie. Voor sommige processen blijft mensenwerk gewenst of noodzakelijk. Dit kan leiden tot geplande én ongeplande capaciteitsvraagstukken, waarbij wij u op diverse manieren van dienst kunnen zijn.

Heeft u behoefte aan flexibele ondersteuning?

Dan bieden wij de mogelijkheid om professionals in te huren op tijdelijke basis. Wij kunnen ook een heel project of werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken.

Op welk aandachtgebied zoekt u ondersteuning?

Een greep uit de aandachtgebieden waar onze consultants zorgkantoren ondersteunen:

Beleid | Business consultancy | Formele controle | Klantadvies | Fraudebeheersing | Materiële controle | Procesondersteuning | Procesoptimalisatie | (Project)management | Teamleiding| Zorgadvies | Zorgbemiddeling | Zorginkoop

Projectoplossingen

Wij kunnen een heel project of een werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken. Afhankelijk van het capaciteitsvraagstuk kan dat voor u veel voordelen opleveren, op gebied van flexibiliteit en rendement. Wijzigingen in wet-en regelgeving, systeemconversies en campagnes kunnen leiden tot grote hoeveelheden werk met een deadline. De herindexeringen PGB en de zorginkoopcyclus leiden tot stevige seizoenspieken. Wij kunnen werkstromen in de Wlz projectmatig uitvoeren met resultaatafspraken. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van Zorgbeoordelingen PGB en Zorgovereenkomsten PGB, verwerken Rekenmodules (PGB/ZiN) of het voeren van Bewuste Keuze Gesprekken (BKG’s). In geval van een hoog volume werkvoorraad en seizoenspieken zijn projectmatige oplossingen veelal van meerwaarde.

Wij kunnen uw werkstroom in kaart brengen en u adviseren over een passende oplossing. Wilt u graag weten hoe wij u kunnen ondersteunen en tegen welke kosten? Neem vrijblijvend contact op met Roos Vendrig, onze Directeur Zorg, om te zien hoe wij u kunnen ontzorgen.

Als zorgaanbieder heeft u te maken met grote regeldruk op het gebied van verslaglegging en verantwoording. Uw cliënten hebben steeds complexere zorg nodig. Het personeelstekort leidt tot toenemende werkdruk, hoger ziekteverzuim en een stijgend verloop. U wilt goede zorg blijven bieden, die toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Duurzame zorg vereist dat u voldoende capaciteit heeft voor de uitvoering van uw ondersteunende bedrijfsprocessen, én dat u continu kritisch blijft kijken naar het aanbrengen van verbeteringen waar mogelijk.

Of u nu een capaciteitsbehoefte heeft, of een verbetervraagstuk, wij kunnen u hierbij ondersteunen. Onze consultants hebben een zorg- of zorgfinance gerelateerde opleiding gevolgd. Aangevuld met trainingen gericht op procesinnovatie, zoals als Lean en Agile Scrum. Hiermee heeft u de garantie van een flexibele uitvoering, snel meetbare resultaten, met hoge klantwaarde.

Heeft u behoefte aan flexibele ondersteuning?

Dan bieden wij de mogelijkheid om professionals in te huren op tijdelijke basis. Wij kunnen ook een heel project of werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken.

Op welk aandachtgebied zoekt u ondersteuning?

Een greep uit de aandachtgebieden waar onze consultants zorgaanbieders ondersteunen:

Beleid | Business consultancy  | Procesondersteuning | Procesoptimalisatie | (Project)management | Teamleiding | Zorgadministratie & verantwoording|  Zorgbemiddeling | Zorgcontractering

Projectoplossingen

Wij kunnen een heel project of een werkstroom voor u uitvoeren op basis van resultaatafspraken. Afhankelijk van het capaciteitsvraagstuk kan dat voor u veel voordelen opleveren, op het gebied van flexibiliteit en rendement. Wijzigingen in wet-en regelgeving, systeemconversies en onverwachte actualiteiten (zoals een pandemie) kunnen leiden tot grote hoeveelheden werk met een deadline. In geval van een hoog volume werkvoorraad en seizoenspieken zijn projectmatige oplossingen veelal van meerwaarde.

Wij kunnen uw werkstroom in kaart brengen en u adviseren over een passende oplossing. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Roos Vendrig, onze Directeur Zorg, om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Veelal zijn voor capaciteitsvraagstukken ook andere oplossingen denkbaar dan het inhuren van individuele professionals. Heeft u ondersteuning nodig bij het verwerken van een grote hoeveelheid werkvoorraad? Heeft u de wens om (een deel van ) een werkstroom uit te besteden? Heeft u behoefte aan overflow capaciteit om flexibel uw capaciteitspieken op te vangen? Wenst u meer grip op uw beheerskosten? En verhoging van uw rendement?

Dan biedt een projectmatige oplossing aantoonbaar voordelen voor uw organisatie. Wij kijken niet alleen naar de hoeveelheid verwerkingen die opgeleverd moeten worden, maar voeren ook procesverbeteringen door in het standaardproces. Door een vooraf uitgewerkte business case weet u precies welk rendement u van ons kunt verwachten. Tijdens het project houden wij u geïnformeerd en sturen we bij waar nodig. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het op te leveren resultaat. Zo houdt u grip op de uitbesteding.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor het succes van uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met Roos Vendrig, onze Directeur Zorg.

Heeft u op een ander gebied ondersteuning en expertise nodig binnen het zorgdomein? Wij ontzorgen u graag. Neem vrijblijvend contact op Roos Vendrig, onze Directeur Zorg, om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Onze diensten voor de zorg:

Interim

Detachering

Managed insourcing

Managed outsourcing

Een greep uit onze finance professionals voor de zorgbranche.

Professional nodig voor een andere functie? Neem contact met ons op.

 

Onze tevreden klanten:

Ons laatste nieuws.

Het tekort aan zorgmedewerkers en de toekomst van de gezondheidszorg 

Amazing People, Zorg

De gezondheidszorg is een onmisbare sector die onze samenleving draaiende houdt. Het belang van zorgmedewerkers is duidelijk gebleken, vooral in tijden van crisis (zoals tijdens de Covid-pandemie). Helaas wordt de gezondheidszorg in veel landen geconfronteerd...

Het maatschappelijk belang van werk in de Zorgsector 

Amazing People, Zorg

De zorgsector speelt een essentiële rol in ons dagelijks leven, waarbij iedereen op elk moment te maken kan krijgen met zorggerelateerde zaken. Of het nu gaat om een bezoek aan de huisarts of een onverwacht...

Geïnteresseerd?

Wij staan voor u klaar. 

Roos Vendrig

Roos Vendrig

Directeur Zorg

Plan een persoonlijke afspraak of call

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.