Over AP Support

5 redenen waarom detachering de ideale start is van je carrière

Als je gedetacheerd wordt als werknemer, betekent dat dat je wordt ingehuurd door een ander bedrijf dan bij de organisatie waar je onder contract staat. Deze periode kan een half jaar, een jaar of zelfs langer duren, afhankelijk van de wensen van jou en de opdrachtgever. Maar waarom zou je via een detacheerder werken, als je ook direct aan de slag kan gaan bij een werkgever? Hieronder staan 5 redenen waarom de detachering een goede start is van jouw carrière.

  • Aangepast op jouw wensen

Binnen AP Support heeft iedere consultant die gedetacheerd wordt, een businessmanager. Deze manager bespreekt samen met jou waar je interesses liggen, waar je goed in bent en welke ambities je hebt. Met deze kennis gaat hij of zij op zoek naar een passende match en legt deze bij je voor. Samen bespreek je de opdracht en bepaal je of dit daadwerkelijk iets is wat je leuk vindt. Vaak kan je kiezen of je aan de slag wilt gaan bij het bedrijf. En anders kijkt je businessmanager even verder voor jou.

  • Vergroten netwerk

Vooral als startende consultant heb je bij AP Support de mogelijkheid om je netwerk flink uit te breiden. Binnen anderhalf jaar kan je al bij drie verschillende opdrachtgevers gewerkt hebben. Dat is een ideale manier om veel verschillende mensen te leren kennen. Uit onderzoek van Mark Granovetter blijkt namelijk dat mensen vaak niet zozeer een nieuwe baan vinden via goede vrienden, maar eerder via (verre) kennissen. “Volgens Granovetter komt dat doordat je vrienden in dezelfde wereld vertoeven als jij. Wat zij weten, weet jij al. Maar verre kennissen introduceren je in nieuwe werelden. Hij noemt dit ‘de kracht van zwakke banden’. Bij het netwerken voor een baan heb je dus meer aan de vaardigheid gemakkelijk veel oppervlakkige contacten aan te gaan, dan aan de vaardigheid hechte relaties te ontwikkelen.” Focus hier op, zowel offline als online. De connecties die je online met mensen maakt, vervallen nooit, pak dus weer je LinkedIn-pagina erbij en netwerken maar!

  • Ontdekken wat bij je past

Direct de ideale baan vinden lukt bijna nooit. De één dacht het te weten vanaf kinds af aan, de ander weet het 3 jaar na het afstuderen nog steeds niet helemaal. Door bij veel verschillende bedrijven aan de slag te gaan, kom je niet alleen meer te weten over de baan zelf. Je leert ook welke bedrijfscultuur bij je past, welke sector je aanspreekt en hoe hoog de werkdruk kan zijn. Daarnaast kom je terecht bij bedrijven of afdelingen waar je zelf nog helemaal niet aan had gedacht. Misschien kom je er wel achter dat je het liefste niet bij één bedrijf blijft werken, maar continue wilt blijven ontwikkelen bij verschillende bedrijven. Dan heb je bijvoorbeeld de optie om binnen AP Support als consultant door te groeien naar specialist binnen een vakgebied, of naar een rol als interimmer! In de detachering leer je dus niet alleen anderen kennen, maar ook jezelf.

  • Je wordt breed opgeleid

Als consultant wordt er van je verwacht dat je gaat studeren naast je werk. In de financiële markt is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de wetten en regels die erbij horen. Nu hoor ik je denken: “er zijn zoveel banen waarbij je intern opgeleid kan worden”, en dat klopt ook. Een groot voordeel om bij AP Support opgeleid te worden is dat je breed wordt opgeleid. Met een studiebudget van €5000 kan je opleidingen en cursussen naast je werk volgen die jou interessant lijken. Deze opleidingen kunnen op het gebied van soft skills of hard skills zijn.

Daarnaast gebeurt het vaak dat werkgevers hun werknemers opleiden specifiek voor de functie die je gaat vervullen. Bij AP Support doe je veel verschillende kennis op en leer je van alles over de mogelijkheden binnen de financiële wereld. Spoiler: binnen de finance gaat het niet alleen maar om de cijfertjes!

  • Geen ervaring of bijpassende opleiding vereist

Omdat je wordt opgeleid binnen AP Support is het niet nodig om al ervaring te hebben in de branche. Ook hoef je geen economische studierichting te hebben gevolgd. Met een HBO- of WO-diploma ben je welkom om te solliciteren. Heb je dus bijvoorbeeld een diploma Werktuigbouwkunde, Communicatie of Zorg en ben je geïnteresseerd geraakt na deze blog? Schroom dan niet en bekijk onze vacaturepagina hier of neem gerust contact op met een van onze recruiters bij vragen!

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.