Verzekeren

Bijzondere verzekeringen voor 7 bijzondere risico’s

Hoewel we er niet vaak bij stil staan, zijn verzekeringen een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze helpen ons om ons te beschermen tegen onverwachte risico’s en (financiële) verliezen. Denk aan een kapotte telefoon, of schade- en ziektekosten tijdens het backpacken in Azië. Een nieuwe auto of drone gekocht? Je hebt meer verzekeringen (nodig) dan je denkt! 

In het artikel van vorige week hebben we meer informatie gegeven over de verschillende verzekeringstypen die er zijn. We hebben daarbij ook verschillende verzekeringen toegelicht die vaak worden afgesloten, waaronder de inboedelverzekering, autoverzekering, ziektekostenverzekering en reisverzekering. Verder hebben we besproken welke verzekeringen in Nederland verplicht zijn, zoals de WA-verzekering voor je auto en de zorgverzekering.

Maar de verzekeringswereld kent ook bijzondere verzekeringen die je misschien niet verwacht. Hier zijn enkele voorbeelden: 

Zeven bijzondere verzekeringen:

  1. Sommige beroemdheden verzekeren hun lichaamsdelen voor miljoenen dollars. Bijvoorbeeld, Mariah Carey verzekerde haar stem voor $35 miljoen en David Beckham verzekerde zijn benen voor $70 miljoen. 
  1. Tattoo-verzekering: Voor mensen die een tattoo hebben laten zetten, is er nu een verzekering beschikbaar die de kosten dekt voor eventuele verwijdering of aanpassing van de tattoo. 
  1. Vallende Sputnik Verzekering: Toen de Russen in 1957 de Sputnik-satelliet lanceerden, ontstond er wereldwijde paniek. Sommige mensen waren zo bang voor een naderende ramp, dat Lloyd’s of London zelfs een verzekering had gemaakt voor $22.000 (wat vandaag bijna $200.000 zou zijn) ter bescherming tegen ongevallen door “vallende Sputnik.” 
  1. Verzekering tegen aanvallen van wilde dieren: dit type verzekering is speciaal ontworpen voor mensen die wonen of werken in gebieden waar ze risico lopen op aanvallen door wilde dieren. 
  1. Ruimtevaartverzekering: Deze verzekering beschermt bedrijven tegen financiële verliezen bij het uitvoeren van ruimtevaartmissies, zoals verlies van communicatiesatellieten en andere apparatuur. 
  1. Politieke verzekering: Deze verzekering beschermt bedrijven en personen tegen politieke risico’s, zoals nationalisatie en andere politieke gebeurtenissen. 
  1. Verzekering tegen buitenaardse ontvoering: Bang voor een ontmoeting met buitenaardse wezens? Ja hoor, daar is zelfs een verzekering voor! In de VS zijn er tenminste drie verschillende verzekeringsmaatschappijen die verzekeringen verkopen tegen buitenaardse ontvoering. De verzekeringen zijn vaak bedoeld als grap, maar als je bang bent voor een buitenaardse ontvoering, dan is dit misschien de perfecte verzekering om je gerust te stellen! 

Kunnen jullie nog een bijzondere verzekering bedenken?

Ben jij ook enthousiast geworden over de verzekeringsbranche en ben jij benieuwd wat AP Support voor jou kan betekenen? Check onze vacatures.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.