Over AP Support

Direct resultaat met de inzet van Business Application Developers

Technologische ontwikkeling gaat vandaag de dag enorm snel. Het gaat er niet om hoe groot je bent als organisatie, maar om hoe snel je bent. Het is zeer belangrijk om door te ontwikkelen, een voorsprong te krijgen en die ook te houden. Om snel software te kunnen ontwikkelen, pleit AP Support ervoor dat bedrijven gebruik maken van Business Application Developers. Dat zijn ontwikkelaars op de werkvloer die applicaties maken met behulp van low code/no code platforms. De voornaamste reden hiervoor is dat dit enorm bijdraagt aan de snelheid van softwareontwikkeling.

Hieronder geef ik 4 redenen waarom het inzetten van Business Applications Developers op deze wijze versnelling kan bieden.

  1. Direct resultaat

Het verschil tussen een gewoon development-team en een Business Application Developer is dat de developer in het laatste geval van A tot Z verantwoordelijk is voor de ontwikkeling. Hij of zij heeft het gehele proces in beheer, waarbij de BAD volledig verantwoordelijk is voor het resultaat van het opgeleverde. Er is sprake van een first time right-verantwoordelijkheid, waardoor er snel resultaat zichtbaar is. Het is daarbij wel van belang om te beseffen dat alleen kleine projecten zo opgepakt kunnen worden.

  1. Direct een probleem oplossen

Net zoals je zelf vaak in huis kleine lekkages of problemen niet direct oplost, omdat je dan eerst een loodgieter of timmerman moet bellen, zo zal je ook niet snel zelf kleine software-problemen oplossen als er een teamlid met technische kennis aanwezig is. De aanwezigheid van iemand met al meer dan bovenmatige kennis van Excel, kan bijvoorbeeld direct helpen om kleine issues op te lossen. Deze snelheid, dankzij de beschikbaarheid van kennis en kunde, kan teams direct helpen sneller en beter hun werk uit te voeren.

  1. Prototype

Het maken van tools en kleine applicaties wordt snel afgedaan als lastig, maar het kan development teams juist helpen. Prototypes geven  voor development teams snel inzicht in hoe hun eindproduct eruit moet zien. De Business Application Developer kan in dit geval functioneren als een soort researcher, om zo te kijken welke applicaties echt nuttig zijn. Die kunnen dan in een volgend stadium verder ontwikkeld worden.

  1. Verhoogde competentie

Een ander belangrijk element is dat het beschikken over een Business Application Developer zorgt voor een beter functionerend team. Wij zien dat in de praktijk steeds terug. Het vermogen om issues te herkennen en deze te melden is een vaardigheid. Net zoals alle andere vaardigheden moeten deze aangeleerd en getraind worden. Door iemand aanwezig te hebben in het team die al kan helpen met de basale technische zaken, leert een team ook sneller te signaleren welke issues wel en niet opgelost kunnen worden.

Tot slot

Het verbeteren van bedrijfsprocessen middels automatiseren wordt te snel gedaan met behulp van een team van experts, die vaak buiten de business-afdeling staan. AP Support pleit ervoor om juist vanuit de operations verbeteringen door te voeren. Het aannemen van Business Application Developers, personeel dat vanuit de operations applicaties ontwikkelt, draagt bij aan een betere digitale strategie, waarmee de uitdagingen van morgen, vandaag aangegaan kunnen worden.

Benieuwd naar onze (project)oplossingen? Bekijk ze hier.

Wouter Mertens – Innovatiemanager AP Support