Amazing People | Pensioen

Eric-Jan over zijn ervaring bij AP Support

Mijn naam is Eric-Jan, ik ben 54 jaar en woonachtig in Den Haag met mij gezin. Ik woon vlak bij het strand en vind het fijn om daar uit te waaien met de hond. Ook vind ik het leuk om betrokken te zijn bij het voetballen van mijn zoon.

Mijn functie binnen de pensioenwereld

Op dit moment ben ik allround pensioenmedewerker bij APG. Daar zit ik in het team Defensie, in de groep die zich bezighoudt met het toekennen van het ouderdomspensioen. Ik ben daar gekomen via het project ‘Grip op data’, om alles in orde te maken voor het overgaan naar het nieuwe systeem straks. Daar ben ik druk bezig met indexaties en de vraag waar het pensioen te declareren is.

APG verzorgt de pensioenen voor pensioenfonds ABP, voor de overheid en voor mensen die in het onderwijs werken. Bij de groep ‘overheid’ horen ook militairen, die wettelijk onder een eigen regeling vallen. Dat is een ander verhaal dan voor reguliere burgerpensioenen.

Een tweede kans via AP Support

Ik ben inmiddels voor de 2e keer voor AP Support aan de slag. Ik heb al flink wat ervaring op het gebied van levensverzekeringen en heb lang bij een levensverzekeraar gewerkt. In mijn loopbaan heb ik me gespecialiseerd als rekenaar en pensioenspecialist.

Na de kredietcrisis in 2008 werd ik geforceerd om me op een ander werkgebied toe te leggen. Ik ben in de wereld van het automatiseren en functioneel beheer gedoken, ook al had ik daar helemaal geen achtergrond of ervaring in. Naarmate de tijd verstreek, werd het echter lastig om weer in mijn eigenlijke vakgebied terug te keren. Zodoende ben ik andere dingen gaan doen: ik ben verhuizer geweest en heb me in de coronaperiode aangemeld als inplanner van afspraken.

In februari 2021 werd ik benaderd door Rony van AP Support. Hij bekeek mijn cv en zag mogelijkheden. Ik startte via AP bij Nationale Nederlanden in Amsterdam. We waren op weg naar de eerste lockdown. Inwerken ging online en ik merkte dat dat een uitdaging was. Als je thuis werkt, zien collega’s minder goed waar je mee worstelt. Daardoor was het lastig voor mij om goede aansluiting te vinden, zeker na 4 jaar ‘out of touch’ te zijn geweest met het werken binnen de pensioenwereld. Onze wegen scheidden al snel weer.

Mijzelf ontwikkelen met hulp van AP Support

Ik besloot het heft weer in eigen hand te nemen en zelfstandig aan mijn Wft Pensioen te beginnen. In september rondde ik dat af. Ik zette het op mijn LinkedIn-profiel en Rony benaderde mij opnieuw. Ik kreeg een tweede kans bij AP Support, omdat hij in mij bleef geloven. Daar ben ik erg dankbaar voor. Het gaf mij een extra steun in de rug en ik was vastberaden om deze kans met succes aan te grijpen.

Dit keer ging ik aan het werk bij APG. Online inwerkprocessen en opleidingen waren verbeterd en dit keer was de match en aansluiting er wel. Mede dankzij de ontwikkeling die ik zelf heb gemaakt in de tussentijd. Inmiddels ben ik ook gestart met mijn Wft Vermogen, zodat ik waardevol en marktfit blijf als consultant. Ik wil in de pensioenwereld blijven werken en me steeds meer ontwikkelen als specialist.

Mijn ambities en tips

Zodra ik mijn Wft-diploma’s op zak heb, wil ik starten met ISTQB en me gaan toeleggen op het testvak. Een mooie koppeling met het vakgebied pensioen en mijn ambities. Zo breng ik mijn ervaringen en opgedane kennis zinvol bij elkaar. Een stip op de horizon die ik samen met Rony als begeleider heb gevonden en waar ik een ontwikkelplan voor heb gemaakt. Daar heeft hij me enorm mee geholpen.

Al deze zaken hebben mij een boost gegeven, onder andere in mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen. Want hoe jij je voelt, dat straal je uit: “Kijk, hij zit goed in zijn vel, heeft er verstand van en praat daar met zekerheid over.” En als je je beter en zekerder voelt, presteer je ook beter! Mijn tips: blijf daarbij altijd bij jezelf en durf ook om hulp te vragen. Zo kun je afdwingen dat de juiste dingen op je pad komen. Tegelijkertijd is het oké om toe te geven dat je dingen (nog) niet kan. Door haalbare doelen te stellen, blijf ik in mezelf investeren en AP Support ondersteunt me daarbij. Stap voor stap. Om te blijven groeien in het vak dat ik zo leuk vind.


Ook solliciteren bij AP Support?

Bekijk onze vacatures

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.