Amazing People | Over AP Support | Zorg

Ervaringsverhaal Romy

Ik ben Romy, ik ben 26 jaar en woon met mijn 2 Border Collies in Wijchen. In 2018 ben ik afgestudeerd als logopedist en heb ik me gespecialiseerd in de neurorevalidatie en neuropsychiatrie. De doelgroep draag ik een heel warm hart toe. Ik genoot enorm van het contact met de mensen maar ik voelde me geen échte logopedist en werd niet gelukkig van mijn werk. Ik heb toen besloten te solliciteren bij AP Support, waarbij ik graag in de zorgsector wilde blijven werken, maar meer vanuit een adviserende/onderzoekende rol. AP Support heeft mij de kans gegeven om uit de logopediewereld te stappen en met mij te zoeken naar een functie die wél bij me past en waarin ik me kan ontwikkelen.

Mijn start bij AP Support

Op 6 september 2021 ben ik gestart bij AP Support en op 20 september ben ik begonnen bij VGZ. Mijn functie is die van PGB-casemanager. Ik screen en beoordeel PGB-aanvragen (reguliere, kinder- en palliatieve zorg) op doel- en rechtmatigheid vanuit de zorgverzekeringswet. Daarnaast zit ik eens per 2 weken in de telefonielijn waar ik vragen beantwoord van verzekerden en verpleegkundigen over thuiszorg en PGB.

Bij VGZ werken we in een zelf-organiserend team waarbij we allemaal verschillende rollen hebben. Ik heb de rol van secretaris waarbij ik overleggen inplan, uitkomsten van overleggen deel en een actueel overzicht bijhoud van checklists en metrics. Mijn inwerktraject bij VGZ is nog gaande waarbij ik er maandelijks een nieuwe taak bij krijg. Binnenkort mag ik ook aanvragen voor niet-gecontracteerde wijkverpleging beoordelen en hoop ik ook de rol van klachten- en fraudemedewerker te krijgen. Het werk past bij mij en ik kan in alle functies mijn kwaliteiten kwijt.

Momenteel ben ik bij AP Support bezig met mijn Excelexamen en ga ik de opleiding volgen tot scrummaster. Door het werken in een zelforganiserend team lijkt het me erg leuk om bij een project een faciliterende en coachende rol te hebben.

Mijn kwaliteiten en ambities

Mijn kwaliteiten zijn mijn analytische en empathische vermogen in combinatie met mijn creativiteit, flexibiliteit en medische kennis. In de toekomst zou ik graag iets willen betekenen voor de kwaliteit van zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire aandoeningen en psychiatrische aandoeningen. Ik ben van mening dat de zorg en communicatie naar deze doelgroepen én hun familie/mantelzorgers beter en efficiënter kan. Door mijn persoonlijke ervaring en mijn werkervaring met deze doelgroepen weet ik waar ze tegenaan lopen op het moment dat ze vanuit een ziekenhuis/revalidatiecentrum/instelling weer in de thuissituatie terecht komen. Vaak weten mensen niet waar ze terecht kunnen of waar zij recht op hebben omdat ze daar met hun hoofd niet bij zijn op dat moment. Ook is de maatschappij niet goed genoeg ingericht op deze doelgroepen, waardoor ze zich vaak onbegrepen voelen. Ik vind dit erg jammer omdat het meedraaien in de maatschappij, op welke manier dan ook, bijdraagt aan kwaliteit van leven. Het lijkt me dankbaar om hier een steentje aan te kunnen bijdragen.

Op dit moment ben ik aan het klussen in mijn woning en geniet ik van alle veranderingen die dit met zich meebrengt. Daarnaast ben ik erg blij dat we Corona langzaamaan achter ons kunnen laten en ik met vriendinnen weer naar festivals, concerten, theaters en bioscopen kan. Ook de hondensporten die ik beoefen met mijn honden geven mij veel ontspanning in mijn vrije tijd. Ik ben AP Support erg dankbaar voor de kansen die ze mij biedt om me te ontwikkelen en het werkplezier dat dit met zich mee heeft gebracht.

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact met ons op! Dit kan via support@apsupport.nl of +31 (0)35 – 699 11 66.

Meer praktijkcasussen lezen? Dat kan hier!

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.