Amazing People | Traineeship | Verzekeren

Interview met consultant Suze

Ontdek de inspirerende verhalen van onze consultants bij AP Support!

Kun je ons iets vertellen over jezelf en je baan bij AP Support?

Ik ben Suze, ik kom uit Utrecht en ik werk al iets meer dan een jaar bij AP Support.

Wat was je eerste opdracht bij AP Support?

Mijn eerste opdracht was bij De Goudse Verzekeringen. Ik wist toen nog vrijwel niets over de financiële dienstverlening en mijn eerste opdracht ging direct diep in op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Dankzij de ervaren AP’ers die me begeleidden, leerde ik snel alles over dit product en door het fijne team waarin ik werkte, kreeg ik snel vertrouwen in mijn eigen kunnen.

Wat was je tweede opdracht bij AP Support en wat is het verschil tussen de twee opdrachten?

Mijn tweede opdracht was bij Nedasco als Relatiebeheerder Inkomen Commercieel en het verschil was dat ik me hier wegwijs moest maken in een verscheidenheid aan inkomensproducten bij verschillende verzekeraars, in plaats van als specialist van één complex product, zoals bij De Goudse. Ik heb enorm genoten van deze twee opdrachten omdat zij zo van elkaar verschilden, dit houdt het werk interessant.

Wat is je motto in het traineeship?

“Ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan.” Ik krijg steeds de mogelijkheid om mezelf uit te dagen om iets nieuws te proberen en ik ontdek steeds weer dat ik hier enorm van geniet en me goed kan aanpassen.

Hoe ben je bij AP Support terecht gekomen en waarom heb je ervoor gekozen om een traineeship binnen de financiële dienstverlening te volgen?

Ik was klaar met mijn studie filosofie en ik had behoefte aan iets praktischer werk. Ik was op zoek naar een baan toen ik benaderd werd door een recruiter van AP Support voor het traineeship. Mijn vriend had gezegd dat de financiële dienstverlening heel breed is en dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, dus ik besloot het gesprek met de recruiter aan te gaan en mijn enthousiasme werd meteen gewekt.

Hoe belangrijk is het volgen van opleidingen en trainingen in jouw functie?        

Binnen de financiële dienstverlening is het belangrijk om opleidingen en trainingen te (blijven) volgen. Ik heb bij aanvang van het traineeship de Wft Basis behaald en voor mijn tweede opdracht heb ik het Wft Inkomen moeten halen. Daarnaast volg ik momenteel trainingen op Studytube en een cursus Personal Branding, om te leren hoe ik mezelf beter kan neerzetten en mijn invloed kan uitoefenen op hoe ik overkom. Hierdoor leer ik bijvoorbeeld hoe ik mijn LinkedIn professioneler vorm kan geven.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap voor iemand die in de financiële dienstverlening wil werken?

In mijn opinie is leergierigheid de belangrijkste eigenschap voor iemand die in de financiële dienstverlening wil werken. Verder is het ook belangrijk om de wil te hebben om nieuwe dingen te ontdekken.

Heb jij een tip voor de mensen die overwegen om een traineeship te gaan volgen bij AP Support?

Voor degenen die een traineeship bij AP Support overwegen, wil ik graag delen dat ik als nieuweling ben gestart in de financiële sector en zeer goed ben opgevangen door mijn collega’s. Hierdoor heb ik snel dingen kunnen leren en mij eigen kunnen maken. Er is dan ook geen reden om zenuwachtig te zijn!

Nieuwsgierig geworden?  Check onze vacatures.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.