Amazing People | Over AP Support | Pensioen

Jeroen over zijn ambities bij en met AP Support

Hoi! Ik ben Jeroen van der Mark, ik ben 29 jaar oud en woon in een gezellig appartementje in Leiden. Ik werk inmiddels alweer iets meer dan twee jaar als Consultant Pensioenen bij AP Support, eerst bij AEGON in Den Haag, toen bij ABN AMRO Pensioenen in Amsterdam en inmiddels ben ik gestart bij Pensioenfonds Rail & OV.

Wat is jouw passie of droom?

Uiteindelijk ben ik nu hard aan de weg aan het timmeren voor mijn carrière en zou je kunnen zeggen dat mijn droom is om alles over pensioenen te weten te komen. Ik ben ontzettend leergierig en ik houd ervan om te weten hoe elk klein detail van zoiets complex als de pensioenwereld in elkaar zit.

Ik kan ook nogal hard doorslaan in mijn perfectionisme en daarom probeer ik naast grote dromen meer met beide benen op de grond te blijven staan en te genieten van dagelijkse dingen. Ik houd bijvoorbeeld heel erg van koken en bakken, lezen, dansen, zingen en ik speel een aantal games, voornamelijk op het gebied van strategy.

Hoe vertaalt hetgeen waar je plezier aan beleeft en waar je goed in bent zich naar jouw werksfeer en zakelijke skills?

Mijn liefde voor strategiespellen, waarbij je aan de hand van context en onvolledige data verschillende stappen vooruit moet denken, vertalen zich denk ik wel in de manier waarop ik mijn werkaanpak. Ik houd ervan om oplossingen te bedenken voor problemen, of dingen sneller en efficiënter te doen dan ze op dit moment worden gedaan.

Waar vind je dat je kwaliteiten liggen bij jou als persoon?

Zoals misschien al blijkt uit hetgeen ik hierboven heb beschreven, ben ik erg analytisch. Ik vind niets leuker dan om een complex vraagstuk als een puzzel op te lossen. Verder heb ik bij mijn opdrachten gezien dat ik vrij lang gefocust en hard kan werken, wat voornamelijk bij productiewerk natuurlijk een pre is.

Aan de hand van deze beschrijving kom ik misschien over als een kil persoon, maar niets is minder waar. Ik word ook erg blij van een fijne, sociale werksfeer en help collega’s graag als er een probleem is. Die behulpzaamheid is er eigenlijk altijd al geweest, ik hielp vrienden op de middelbare school al met hun huiswerk al ze vakken niet snapten.

Jeroen met ‘zijn favoriete grafiek’ 😉

Heb je nog bepaalde doelstellingen om je passies of ambities aan te scherpen?

Jazeker! Tijdens mijn werk bij verschillende pensioeninstellingen is het me steeds meer gaan irriteren dat ik niet écht snap wat er onder de oppervlakte ligt. Ik ben toen gaan kijken naar opleidingen en kwam erachter dat de mechanismes en wiskunde achter verzekeringen onder andere te leren zijn door het volgen van een actuariële opleiding. Mijn doelstelling is dus om de master Actuarial Science met goed gevolg te doorlopen in de komende drie jaar en écht de diepte in te duiken op het gebied van verzekeringssystematiek.

Hoe helpt AP Support jou daarbij?

AP Support is voor mij onmisbaar bij deze doelstelling. Het is geen goedkope opleiding en het is dankzij AP Support dat ik hem überhaupt kan en mag volgen. Ik ben ontzettend dankbaar en voel me erg gesteund in het volgen van mijn dromen! Mijn doel is om na mijn opleiding ook andere consultants die interesse hebben in actuariële zaken te helpen stappen te zetten, bijvoorbeeld door het opzetten van cursussen en masterclasses. Ik hoop zo mijn enthousiasme voor het vak over te brengen op anderen.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.