Amazing People | Bank & Hypotheken | Traineeship

Justin over zijn start als consultant bij AP Support

Startperiode

Toen ik ging solliciteren bij AP Support voelde het eigenlijk al snel vertrouwd. Het sollicitatieproces bestaat uit twee gesprekken, een met een recruiter en een met de manager van de desbetreffende sector waarbij je terecht gaat komen. Ik had aan het begin redelijk veel twijfels over wat bij mij het beste past omdat als Communicatie & Media afgestudeerde alles rondom Finance nieuw voor mij was. Maar al bij het eerste gesprek dat ik voerde met de recruiter kwam al veel naar boven.

Er werd gevraagd naar mijn persoonlijke werkwijze, wat voor mij goed werkt maar ook waar ik graag aan wil werken. Het gesprek liet mij nadenken over bepaalde aspecten in het werkveld waar ik zelf totaal niet nog aan had gedacht en al snel kwam de sector Banken & Hypotheken naar voren. Ik kreeg een aantal tips mee na het gesprek en ik ben daarna in gesprek gegaan met de Business Manager. Hij gaf aan dat er een sollicitatie open stond bij Nationale Nederlanden in Rotterdam, waarbij je contact hebt met notarissen en intermediairs over alles wat te maken heeft bij het verstrekken van hypotheken. Ik moet eerlijk toegeven: hier werd ik niet direct heel warm van, ik was nooit echt van het bellen en ook van hypotheken wist ik niks af.

Maar eigenlijk werden mijn twijfels al snel weggenomen. Er heerst een fijne, open sfeer binnen AP Support. Hierdoor kon ik eerlijk mijn twijfels aankaarten en aangeven waar deze vandaan kwamen. De manager had zelf ook een achtergrond hierin en begreep het volkomen, maar gaf ook aan dat hij heel veel geleerd heeft in deze periode. Hij gaf mij wat tips mee en gaf ook aan dat het helemaal niet gek was hoe ik mij voelde. Uiteindelijk ben ik erg enthousiast het gesprek uitgegaan en kon ik beginnen aan het leren voor mijn Wft Basis.

Binnen de finance-sector is het in de meeste gevallen zo dat een werknemer over een Wft-diploma moet beschikken. Met het Wft Basis-diploma kan je aantonen dat je de basis binnen de financiële dienstverlening begrijpt en beheerst.

AP Support verzorgt hiervoor lessen, waarbij je de stof gezamenlijk doorneemt en waarbij zij jou binnen 1 week klaarstomen om het Wft-examen te halen. De handige tips en tricks en het feit dat je over alles onbeperkt vragen kan stellen, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik het tentamen heb kunnen afronden met een 8 en kon ik beginnen bij mijn opdrachtgever.

Eerste opdracht

Het was even wennen, als net afgestudeerde terecht komen bij een fulltimebaan zonder enige ervaring. Bij Nationale Nederlanden sta je er gelukkig niet alleen voor. De eerste 6 weken voordat je begint, start je een training. Deze training bestaat uit 3 weken lessen volgen en 3 weken bellen onder begeleiding. De lessen vanuit NN waren goed verzorgd; er was ruimte voor maatwerk en ze staan open voor feedback. Daarnaast heb je in de eerste periode wekelijks contact met je manager vanuit AP Support. Alle zorgen en vragen die ik had kon ik hier gewoon kwijt en het is daarin erg fijn om iemand buiten het bedrijf te hebben om even de progressie te bespreken.

Inmiddels ben ik nu 2 weken aan het werken na de training. Ik leer ontzettend veel en wat het nog leuker maakt, is dat ik steeds beter word in mijn werk. Iedere week ben ik zelfverzekerder en iedere week kan ik steeds meer zelfstandig oplossen. Als ik het niet weet zijn er altijd collega’s die je graag willen helpen en kom je er gezamenlijk uit.

Elke week is anders. Je belt namelijk met professionals die vaak bellen voor uitzonderingen op de regels, of als zij dingen niet begrijpen. Dat houdt in dat je heel veel kennis op moet doen en daardoor in een erg rap tempo aan het leren bent. Dat maakt het werk divers en ook spannend, erg geschikt voor mensen die graag variatie in hun werk zoeken. Want ook voor mijn collega’s bij NN die er al wat langer werken, zijn al nevenactiviteiten opgezet om het werk wat gevarieerder te maken en hoef je dus niet altijd in de lijn te zitten.

Deze opdracht duurt voor mij 5 maanden. Als ik terugblik op wat ik allemaal heb geleerd in de afgelopen 2 maanden, weet ik zeker dat ik na deze periode met trots kan terugkijken op wat ik allemaal heb opgestoken bij Nationale Nederlanden. Mijn interesse in finance begon eigenlijk bij het beleggen; maar hoe meer ik leer over hypotheken, hoe enthousiaster ik word. Ik denk daarom ook eigenlijk dat ik wel in de hypothekenbranche wil blijven.

Ik vind het belangrijk om doelen te stellen, daarom ben ik al aan het kijken naar wat er allemaal komt kijken bij de functie van hypotheekacceptant en welke doorgroeimogelijkheden er nog meer zijn op het gebied van hypotheken.

Inmiddels ben ik 26 jaar oud en ik heb echt heel lang niet geweten wat ik leuk vind of ‘wat ik later wil worden’. Maar ik ben blij dat ik nu iets gevonden heb waar ik enthousiast van word; en dat voor iemand die in de eerste instantie weg wilde blijven uit de financiële dienstverlening uit angst voor rekenwerk!

Ik ben erg blij dat ik bij een detacheringbureau ben gestart, want ik maak nu stappen waarbij ik zelfstandig nooit de uitdaging had aangedurfd. Ik vind het superfijn dat ik een bedrijf achter mij heb staan waarbij ik twijfels en frustraties kwijt kan, maar ook waarbij ik samen kan kijken naar mijn toekomst en mijn persoonlijke ontwikkeling.

De start van mijn carrière is ingegaan en ik ben erg benieuwd wat de toekomst in petto heeft.

Meer ervaringen van collega’s lezen? Dat kan hier. Ook solliciteren bij AP Support? Dat kan hier.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.