Amazing People | Zorg

Marigona over haar ervaring binnen CZ als controlemedewerker

Mijn rol

Medio maart startte ik bij CZ als controlemedewerker binnen het team Plafondverrekeningen. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het uitzetten en bewaken van de vorderingen voor het omzetplafond en de handreiking naar zorgverleners. Een omzetplafond is het maximale bedrag dat een zorgverlener bij de zorgverzekeraar kan declareren. CZ zou daarnaast live gaan met een nieuw systeem, waardoor er wat reuring en bijkomende uitdagingen werden verwacht. Ik werd ingevlogen om te ondersteunen.

Een drukke start

De hectiek heb ik vooral tijdens mijn eerste werkdag meegemaakt. Op diezelfde dag werd de livegang van het nieuwe systeem verschoven (paniek!) en mijn werkzaamheden werden ietwat veranderd. Nu heb ik bij mijn eerste opdracht als klantadviseur bij a.s.r. tijdens de eindejaarscampagne al best wat drukte mogen meemaken, waardoor ik vooral met een positieve instelling, geduld en enthousiasme aan mijn nieuwe opdracht bij CZ wilde beginnen. Mijn opdracht bij CZ zou aanvankelijk zes weken duren, wat uiteindelijk is verlengd naar ongeveer vier maanden.

Een warm bad

Wat de meeste AP-consultants over CZ zeggen is écht waar: je komt in een warm bad terecht. De sfeer en de collega’s zijn meer dan behulpzaam en aardig. Dit draagt enorm bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel om je opdracht goed af te willen ronden. Toevallig begon ik in dezelfde periode aan mijn Excelcursus wat ook geholpen heeft bij mijn werkzaamheden. Daar waar ik tijdens mijn eerste werkdag dacht ‘O jee!’, begon ik mij steeds meer thuis te voelen binnen de hectische veranderingen en het team. 

Mijn tips voor anderen

Ik denk dat een weg vinden binnen een nieuwe, drukke werkomgeving vooral goed doet voor je eigen ontwikkeling. Het daagt je uit initiatief te tonen maar vooral je hoofd koel te houden als het soms gewoon even niet anders kan. Vooral nu met de arbeidskrapte verwacht ik dat meer opdrachten iets van chaos zullen meebrengen. Ik zou daarom graag willen meegeven daar vooral niet bang voor te zijn en dat het oké is de tijd te nemen om jouw weg hierin te vinden. 

Meer ervaringen van collega’s lezen? Dat kan hier.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.