Amazing People | Over AP Support

Matthijs over het recruitmentproces (deel 1)

Als recruiter bij AP Support heb ik vorig jaar ervaring opgedaan met het werven en selecteren van geschikte kandidaten. In deze serie van twee artikelen wil ik graag mijn kennis delen over het recruitmentproces en hoe jij je hierop kunt voorbereiden. In dit eerste deel bespreek ik drie belangrijke onderwerpen: tips voor een sterk CV, het belang van de telefonische intake en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. 

Tips voor een sterk CV 

Een goed CV is essentieel om op te vallen bij potentiële werkgevers. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw CV eruit springt: 

  • Structuur: Zorg dat jouw CV goed gestructureerd is. Maak gebruik van duidelijke kopjes en van witruimte om het overzichtelijk te maken. 
  • Overzicht: Wees beknopt en focus op de belangrijkste informatie. Vermeld concrete resultaten en gebruik begrijpelijke taal. 
  • Relevantie: Pas jouw CV aan op de vacature en wees specifiek. Vermeld (alleen) de vaardigheden en ervaring die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. 

Het belang van de telefonische intake 

De telefonische intake is een belangrijk onderdeel van het recruitmentproces. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden en het meeste uit het gesprek te halen: 

  • Onderzoek: Onderzoek het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert en maak aantekeningen van belangrijke informatie. 
  • Vragen: Bedenk vooraf welke vragen je wilt stellen over de functie en het bedrijf om meer te weten te komen over de organisatie. 
  • Presentatie: Zorg dat je op een rustige en professionele manier antwoord geeft en stel jezelf enthousiast en gemotiveerd op. 

Hoe jij je kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek 

Een sollicitatiegesprek is misschien spannend, maar met een goede voorbereiding kan je met meer vertrouwen het gesprek ingaan. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden: 

  • Dresscode: Zorg dat je representatief gekleed bent voor de functie en passend bij het bedrijf. 
  • Vragen: Bereid enkele vragen voor over de functie en het bedrijf om te laten zien dat je geïnteresseerd bent. 
  • Oefen: Oefen het gesprek met vrienden of familie om zelfverzekerd over te komen. 

Volgende week zal ik meer tips en adviezen delen over het recruitmentproces. Houd onze social media-kanalen in de gaten voor meer informatie! 

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.