Amazing People | Traineeship

Mijn start bij AP Support – Kees

Solliciteren bij AP

Mijn start bij AP Support? Toen ik solliciteerde bij AP Support, vond ik dat ik ‘wat uit te leggen had’. Op mijn cv stonden zaken als een filosofiestudie, diverse baantjes en allerlei vrijwilligerswerk. Toch wilde ik de financiële wereld in. Ik vond het best spannend om dat uit te leggen tijdens mijn eerste gesprek. Voor mij was wel duidelijk dat ik het werk interessant zou vinden, maar solliciteren met mijn achtergrond voelde als een gok.

Die eerste spanning bleek achteraf helemaal niet zo terecht. De recruiters van AP Support waren bereid om in mij te geloven, mijn motivatie vonden ze het belangrijkst. Die indruk blijft mij bij. Het traineeship is erg gericht op ontwikkeling. Waar liggen jouw ambities? Wat wil je zijn of worden en wat denk je aan te kunnen? Je eigen bereidheid om de moeite te doen om iets te leren en jezelf te ontwikkelen zijn daarbij uiteindelijk de doorslaggevende factor.

De eerste weken

Natuurlijk moest ik in korte tijd veel bijleren tijdens de eerste weken, maar dat was erg goed te doen. Omdat je tijdens de stageweken steeds in een groep zit, hoef je je geen moment alleen te voelen tijdens het leren. Ook krijg je veel aandacht en uitleg van allerlei mensen binnen de organisatie. Op die manier wordt iets wat misschien zwaar zou lijken eigenlijk gewoon gezellig, en dat maakt het allemaal veel makkelijker. Als stagiairs kun je elkaar vaak goed helpen en je zult merken dat je gaandeweg een band krijgt met je groepje. Ook voel je echt wel dat iedereen binnen de organisatie in je wil geloven en graag ziet dat het goed gaat. Ik voelde mij gedragen en kwam eigenlijk relatief gemakkelijk door de stof en mijn Wft-examen heen.

Persoonlijke ontwikkeling

Buiten het bijspijkeren van de kennis die je nodig gaat hebben binnen de financiële sector, wordt er ook aandacht besteed aan het meer persoonlijke gedeelte van je ontwikkeling. AP Support heeft een bijzondere samenwerking met coaches die ook topsporters geweest zijn. Die geven een mooie indruk van de betekenis van motivatie en succes, waar het vandaan komt en hoe die twee inwerken op elkaar. Zelf ben ik totaal geen sportief persoon, maar ik merkte dat het mentale stukje dat achter topsport zit, eigenlijk voor iedereen geldt die doelen wil halen. Tijdens de gezamenlijke en persoonlijke sessie raakte ik onder de indruk van de manier hoe ik leerde na te denken over mijn eigen drijfveren en succes. Geloven in jezelf is erg belangrijk, net als weten hoe je jezelf kan helpen.

Ook tijdens het verdere traineeship kun je jezelf uiteraard blijven ontwikkelen. Via online leerplatforms en extra cursussen zou je binnen AP Support denk ik makkelijk een leven lang kunnen leren. Het is aanstekelijk om te zien hoe sommige ervaren collega’s dit opgepakt hebben en hoe ontwikkeling gestimuleerd wordt binnen het bedrijf. Je kunt je specialiseren door meer vakkennis op te doen, maar er zijn ook cursussen in allerlei algemene vaardigheden die handig kunnen zijn zoals feedbacksystemen, presenteren, IT-systemen en leiderschap. Met deze mogelijkheden kun je ook gemakkelijk een beetje bijsturen tijdens je carrière als je zou willen. De opdrachten kunnen namelijk veel uiteenlopender zijn dan je misschien in eerste instantie denkt.

Al met al blijft mijn eerste indruk voor mij leidend. De hele sfeer is gericht op ontwikkeling, geloven in elkaar en geloven in jezelf. Als je dat net zo mooi vindt als ik, zou ik er gewoon voor gaan.

Kees Stoffelen, Junior Consultant over zijn start bij AP Support

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.