Over AP Support | Zorg

Praktijkcasus Dianta: Het organiseren van een team(building)middag bij VGZ

Wat was de opdrachtsituatie?

Mijn opdrachtgever is het VGZ zorgkantoor en ik werk op de afdeling PGB.

Met welk vraagstuk ben jij aan de slag gegaan?

Net zoals meerdere instellingen en bedrijven, moesten alle medewerkers van VGZ door Corona thuis gaan werken. Binnen ons team zijn we constant bezig en op zoek naar nieuwe manieren van thuiswerken. Wij werken met dagstarten, afstemmingsoverleggen en wandelbila’s.

Daarnaast is er ook een enquête geweest waarin er werd gevraagd naar de wensen van het team met betrekking tot thuiswerken. Toch bleef wel naar voren komen dat medewerkers nog meer behoefte hadden aan die typische koffiemoment-gesprekken en samen als team iets leuks doen met elkaar. Als PGB-adviseur ben je namelijk best wel zelfstandig aan het werk. Ik merkte al snel dat heel veel medewerkers elkaar nog nooit in het echt hadden gezien. Het laatste teamuitje was al heel lang geleden geweest en dat bovendien was uitgesteld vanwege Corona.

Welke oplossing heb jij daarvoor bedacht?

Als oplossing heb ik bedacht om te kijken of het mogelijk is om een digitale teammiddag te organiseren. Ik wilde hier vooral plezier en kennismaken als thema’s in laten terugkomen. Ik heb op mijn opleiding ooit een kleurentest gedaan, met de DISC-temperamenten. Door een test te doen kom je er dan achter wat voor persoon je bent. Ik vond dit heel erg interessant en vooral ook hoe dit zich verhoudt met betrekking tot andere kleuren en de communicatie hierin.

Ik had als idee om iedereen deze test te laten maken en dan in gesprek te gaan over wat voor kleur je hebt en ook hoe zich dit verhoudt in wie je als persoon bent op de werkvloer. Dit om meer inzicht te krijgen in wat voor collega’s je hebt. Daarnaast leek het mij leuk om daarna een borrel te doen om het ook luchtig te houden en door eerst die kleurentest te doen, heb je gelijk iets om over te praten.

Hoe heb je dit aangepakt?

Ik heb samen met een andere collega en mijn teammanagers gekeken naar de mogelijkheden van een digitale, interactieve teammiddag. Het doel dat we voor ogen hadden was om iedereen te laten kennismaken met elkaar en ook meer verbinding te creëren binnen het team. Mijn teammanagers wilden dat teambuilding in de middag voorkwam. Ik heb mijn idee over de DISC-temperamententest aangegeven en iedereen vond dat een goed idee. Mijn collega kwam daarna ook met het plan om te borrelen, dus dat kwam goed uit.

Echter, vanwege het feit dat we de teambuilding liever intern wilden doen, hebben we uiteindelijk besloten om een andere test te doen, namelijk die van Authentiek Leiderschap. Dit had in principe ongeveer dezelfde betekenis en insteek. Hierin keek je ook naar wie je bent en wat voor rol je in kan nemen binnen het team. Daarnaast hadden we bedacht om zelf verrassingspakketjes bij alle collega’s thuis langs te brengen, aangezien we heel veel collega’s nog nooit in het echt hadden gezien. We wisten zeker dat dit gewaardeerd zou worden. Mijn collega en ik hebben alle verrassingspakketten gemaakt en toen hebben we samen met de teammanagers alles voor de teammiddag langsgebracht.

Wat was het resultaat?

Uiteindelijk was het een hele leuke teammiddag, waar iedereen positief op terugkijkt. Het persoonlijk langsbrengen van de verrassingspakketten werd inderdaad enorm gewaardeerd. Daarnaast hebben we het doel behaald, namelijk kennismaken met iedereen in combinatie met teambuilding.

De test deden we de dag ervoor, zodat we tijdens de teammiddag een op een konden praten over wat er uit de test kwam en hoe je dat terugziet in jezelf tijdens je werk. Dit gaf ook inzicht in hoe de ander was, en wat ieders kracht is. Door deze teammiddag is het team meer verbonden met elkaar. We hebben gezellig kunnen praten met iedereen en elkaar leren kennen, waardoor er meer een groepsgevoel is ontstaan. Daarnaast is het nu ook makkelijker om collega’s aan te spreken, omdat je elkaar al kent. De drempel is minder groot, wat ervoor zorgt dat er meer dingen besproken worden. Al met al was het een geslaagde middag. Reacties van collega’s waren onder andere:

Welke tip(s) heb jij aan lezers?

In deze steeds meer digitale wereld is het van belang om voldoende ruimte te maken voor ontmoetingen en het elkaar leren kennen. Helemaal als er in een team veel verloop is en er dus elke keer nieuwe medewerkers bijkomen en oude medewerkers weggaan. Mijn tip is dan ook om te zoeken naar een manier om verbondenheid te creëren tussen de teamleden, maar ook tussen het team en de teammanagers. Dat er niet alleen over de productie en over het werk wordt gepraat, maar dat er ook ruimte is voor wat meer social talk of privé-gesprekken, door bijvoorbeeld een teammiddag of koffiemomenten.

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact met ons op! Dit kan via support@apsupport.nl of +31 (0)35 – 699 11 66.

Meer praktijkcasussen lezen? Dat kan hier!