Over AP Support | Pensioen

Praktijkcasus Oguzhan: ondersteunen bij een migratie van 30.000 dossiers

Wat was de opdrachtsituatie en het vraagstuk?

Van april 2021 t/m december 2021 heb ik gewerkt als Procesmedewerker Pensioen bij een pensioenverzekeraar. In deze functie zorgde ik voor een accurate pensioenadministratie ten bate van een migratie. De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd bestonden uit het verwerken van inkomende en uitgaande waardeoverdrachten, het berekenen van vereveningen, het vaststellen van de hoogte van het partnerpensioen, en het verwerken en controleren van huwelijks-en echtscheidingsmutaties. Met een team hebben we deze opdracht aangepakt.

Hierbij is het belangrijk om foutloos en efficiënt te werken. We hadden een deadline om tot en met december 30.000 dossiers te behandelen. De uitdaging was dus: hoe behandel je zo veel mogelijk dossiers in zo min mogelijk tijd, met een zo hoog mogelijke efficiëntie en accuratesse?

Welke oplossing heb jij daarvoor bedacht?

Het belangrijkste hierbij bleek: goede communicatie met de collega’s die aan dezelfde dossiers werkten en het groeperen van de dossiers.

Hoe heb je dit aangepakt en wat was het resultaat?

Als snel kwam ik er achter dat sommige collega’s beter waren in het beoordelen van specifieke dossiers. Ikzelf was ook sneller en efficiënter met bepaalde dossiertypes. Door goed te communiceren hebben we de dossiers zo kunnen verdelen dat iedereen zijn werk snel en vrijwel foutloos kon doen. Een mooie teamprestatie dankzij de gezamenlijke effort. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de deadline is gehaald. Een mooi resultaat voor mijn opdrachtgever en voor haar klanten.

Welke tip heb jij aan lezers?

Samenwerken en de krachten binnen het team gebruiken is erg belangrijk gebleken tijdens mijn project. Ik zou al mijn collega’s willen aanraden om goed te kijken waar je eigen krachten liggen, en van daaruit meters te maken.

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact met ons op! Dit kan via support@apsupport.nl of +31 (0)35 – 699 11 66.

Meer praktijkcasussen lezen? Dat kan hier!