Amazing People | Zorg

Succesverhaal: Warice over haar ervaring bij VGZ als PGB adviseur

Mijn naam is Warice, ik heb een Bsc in Farmakunde en ik werk al ruim een anderhalf als consultant bij AP Support.

Mijn laatste succesverhaal bij opdrachtgever a.s.r. Zorgverzekering is alweer ruim een jaar geleden. In maart 2022 begon ik aan mijn tweede opdracht bij VGZ als PGB-adviseur in het projectteam ‘PGB portaal’. In het PGB Portaal regelen de budgethouders/vertegenwoordigers zelf alles rondom het pgb: van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met een zorgverlener tot het declareren van de zorg.

Vanaf half april vond de implementatie van het PGB Portaal plaats. Hierdoor zou er wat opschudding en spanning gevoeld worden binnen het huidige team. Ik haakte aan bij het projectgroep om samen deze uitdaging aan te gaan.

De uitdaging

Ik startte samen met nog een collega van AP Support. We hadden een fijne start en werden met veel enthousiasme ontvangen. We hadden een vlotte inleerperiode en rondden de 100%-controle positief af. Al gauw kwam het moment van de livegang van het PGB Portaal. Ik was toen eigenlijk nog harder nodig bij de administratieve processen rondom het portaal. We ontvingen namelijk honderden stukken van de ‘freeze periode’ die per post opgestuurd, ingevoerd en beoordeeld moesten worden. Door de flexibiliteit en aanpassingsvermogen van het projectteam, was de hoge instroom van voorraad snel verwerkt. Een hele soepele livegang dus!

Verloop

Halverwege juni en oktober gingen er nog 2 tranches succesvol over naar het PGB Portaal. Het beoordelen van de zorgovereenkomsten en zorgbeschrijving had ik mezelf eigen gemaakt, dus was het tijd om het reguliere team in te leren in de processen van het PGB Portaal. Ook ben ik in de tussentijd bezig geweest met het waarborgen van de kwaliteit en het verbeteren van de processen in het PGB Portaal. Rond september begon ik aan mijn Excelcursus via AP Support, wat ook geholpen heeft bij mijn werkzaamheden.

2023

Nu, een jaar later, zit mijn opdracht erop. Ik kijk met veel voldoening terug op mijn periode bij VGZ. Ik raad iedereen aan om intiatief te tonen en kansen te crëeren om jezelf te blijven ontwikkelen. Op dit moment zit ik in-between opdrachten, maar ik blijf mezelf nu ook ontwikkelen door trainingen te volgen via Studytube. In de tussentijd is Business Manager Lotte opzoek naar een next step voor mij!

Ook aan de slag bij de gaafste opdrachtgevers? Check onze vacatures.

Beschikbare dagdelen
3 vragen die ik wil bespreken
Stel hier alvast je vragen. Je kan maximaal 3 vragen stellen. Druk aan de rechterkant op het + icoon om een vraag toe te voegen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.